7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportAstăzi debutează LIGA I. Voluntari - Sepsi, primul meci

Astăzi debutează LIGA I. Voluntari – Sepsi, primul meci

Gazdele l-au pierdut în această vară pe Alexandru Tudorie, golgheterul ilfovenilor din ediţia precedentă, cu 10 goluri, dar s-au întârit la mijlocul terenului cu Nicolas Gorobsov, un fotbalist cu 128 de meciuri jucate pe prima scenă din România, care anul trecut, cu patru goluri înscrise, a fost cel mai bun marcator din afara careului de 16 metri.

De partea cealaltă, lotul covăsnenilor a suferit modificări importante, printre plecări numărându-se fostul căpitan Ousmane Viera, dar şi golgheterul Birahima Tandia. În prezent, cel mai experimentat jucător pe prima scenă din România al celor din Sf. Gheorghe este Gabriel Vaşvari, cu 199 jocuri, 33 goluri şi șapte pase decisive.

Cristiano Bergodi şi-a prelungit contractul cu gruparea ilfoveană, pe care a salvat-o de la retrogradare în stagiunea anterioară. Tehnicianul italian a ajuns la 118 meciuri pe bancă în Liga 1, fiind al doilea antrenor străin care a depăşit bariera celor 100 de partide.

De partea cealaltă, Sepsi OSK porneşte la drum cu un nou tehnician, Csaba Laszlo, în vârstă de 55 de ani, debutant în Liga 1, dar care le-a mai antrenat, printre altele, pe Ferencvaros, FC Sopron, Charleroi, naţionala Lituaniei, MTK Budapesta sau Dundee United.

Cele două formații sunt pentru a șaptea oară faţă în faţă pe prima scenă. Ilfovenii au câștigat trei dintre precedentele întâlniri, în timp ce covăsnenii s-au impus doar într-un singur joc, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă