15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAstăzi se decide soarta EURO 2020

Astăzi se decide soarta EURO 2020

În contextul pandemiei de coronavirus, care a pus lacătul pe mai toate competițiile de pe „Bătrânul Continent”, UEFA a solicitat o întâlnire cu toţi actorii din fotbalul european pentru a găsi soluții la situația actuală. Astfel, în cadrul ședinței de astăzi se va discuta despre soarta întrecerilor internaţionale (Champions League și Europa League), inclusiv cea a Campionatului European de Fotbal.

Programat să se desfăşoare în România şi în alte 11 ţări europene în perioada 12 iunie – 12 iulie, EURO 2020 ar trebui să debuteze în capitala Italiei, țara cea mai afectată de epidemia cu COVID-19.

Cel mai probabil însă, reprezentanții forului fotbalistic continental vor lua decizia ca Europeanul să se amâne. Acest lucru a fost solicitat chiar de Federaţia italiană de fotbal, prin vocea președintelui Gabriele Gravina, care speră că sezonul din Serie A va putea fi astfel încheiat. „Vom propune UEFA amânarea Campionatului European. Încercăm să ducem până la capăt acest campionat, fiindcă este mai drept şi mai corect după numeroasele investiţii şi sacrificii ale cluburilor noastre”, a spus Gravina.

Gravina speră că Serie A se va putea încheia până pe 30 iunie, dar nu exclude ca acest lucru să se întâmple o lună mai târziu.

UEFA ia în calcul decalarea EURO 2020 în luna decembrie, ceea ce ar permite ca meciurile din campionatele de pe continent şi din cupele europene, suspendate în această perioadă, să se dispute în cursul verii. Acest scenariu ar fi benefic din punct de vedere sportiv şi economic, mai ales prin prisma drepturilor TV.

O altă variantă este amânarea EURO 2020 pentru vara anului viitor. Şi în acest caz, partidele din campionate şi din cupele europene s-ar disputa în vara acestui an.

Conform programului, echipa naţională de fotbal a României ar trebui să întâlnească pe 26 martie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Cel mai probabil, și acest meci va fi amânat.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă