Serie A: Atalanta, amendată pentru scandările rasiste ale fanilor

Serie A: Atalanta, amendată pentru scandările rasiste ale fanilor

Clubul Atalanta Bergamo a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de euro pentru strigăte rasiste ale suporterilor săi la adresa unui jucător al Fiorentinei, brazilianul Dalbert, la un meci din Serie A disputat luna trecută, a anunţat, marţi, Liga italiană de fotbal.

Rl online 0 comentarii

La meciul dintre cele două echipe, din 22 septembrie, fostul jucător al formaţiei franceze Nice s-a plâns arbitrului, care a decis oprirea jocului şi a cerut difuzarea unui mesaj de către crainicul stadionului, însă mesajul a fost întâmpinat cu fluierături şi huiduieli.

După trei minute de întrerupere, partida s-a reluat şi gruparea "viola" a câştigat cu 1-0.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la Milano pentru ceremonia premiilor The Best, ale forului mondial, a apreciat că situaţia nu s-a "îmbunătăţit" în Italia şi a îndemnat la "pedepse clare, la fel ca în Anglia". "Nu trebuie să ne fie teamă să condamnăm rasismul, trebuie să-l combatem până la capăt", a adăugat Infantino.

De la debutul sezonului, belgianul Romelu Lukaku (Inter Milano) şi ivorianul Franck Kessie (AC Milan) au fost ţinta scandărilor rasiste, însă nicio o sancţiune nu a fost adoptată.

Comentarii

loading...