Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atleții români, trei medalii la Europenele Under 23

Atleții români, trei medalii la Europenele Under 23

România a cucerit trei medalii la Campionatul European U23 de la Gavle (Suedia) prin Andrea Miklos (400 metri), Claudia Prisecaru (3000 obstacole) şi Alexandru Novac (suliţă).

Rl online 0 comentarii

Vicecampioană mondială de junioare anul trecut, Andrea Miklos (20 ani) a reuşit să obţină bronzul la 400 metri, prima medalie pentru România la Gavle. Sportiva de la CSM Bucureşti, antrenată de Magdolna Kanizsay, a oprit cronometrul în 52.66 secunde, cel mai bun timp al sezonului pentru ea.

A doua medalie pentru România a venit la 3000 obstacole prin Claudia Prisecaru (CSM Focşani 2007). Intrată în finală cu al doilea timp al calificărilor, sportiva antrenată de profesorul Cristian Orza s-a menţinut în plutonul fruntaş pănă spre final. Prisecaru părea să piardă lupta pentru bronz chiar în ultimele două tururi, dar o rivală s-a împiedicat dramatic la unul dintre ultimele obstacole şi românca a terminat în 9:53.21 minute, un nou record personal.

Recordmenul en-titre al României la aruncarea suliţei, Alexandru Novac (CSM Bucureşti) a obţinut argintul la Gavle după o evoluţie entuziasmantă. Susţinut frenetic de întreaga delegaţie, sportivul antrenat de Petre Manu a aruncat 81,75 metri din a cincea încercare. El a fost depăşit chiar la ultima aruncare de către polonezul Cyprian Mrzyglod, cu o performanţă de 84,97 metri.

România participă cu 29 de atleţi (19 la masculin şi 10 la feminin) la Europenele Under-23 (11-14 iulie), obiectivul federaţiei fiind una-două medalii şi doua-trei clasări între locurile 4-8.

Comentarii

loading...