10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAventura tricolorelor la handbal continuă. Ce adversar vor avea pentru calificare la...

Aventura tricolorelor la handbal continuă. Ce adversar vor avea pentru calificare la mondial

Echipa națională de handbal feminin a României și-a aflat adversara pe care o va întâlni în luna aprilie în calificările pentru Campionatul Mondial din Spania. În urma tragerii la sorți, România va întâlni Macedonia de Nord, în dublă manșă.

Primul meci se va juca în România, pe 16-17 aprilie, iar returul în deplasare, pe 20-21 aprilie. România este singura țară prezentă la toate cele 24 de ediții de până acum ale Campionatului Mondial.

Selecționerul Adrian Vasile a afirmat că își dorește ca, după eșecul calificării la Jocurile Olimpice, în perioada care va trece până la reunirea din nou a lotului, handbalistele selecționabile să fie sănătoase și să joace bine la echipele de club, urmând apoi să continue munca pe care au făcut-o în această primă parte a anului la echipa națională.

„Macedonia de Nord e un adversar în componența căruia sunt multe jucătoare pe care le cunoaștem” afirmă selecționerul.

„Sunt câteva care activează în campionatul românesc. Sunt jucătoare cu experiență, au inclusiv o jucătoare care joacă la CSKA Moscova. Este o echipă care încearcă să facă parte din primul eșalon al handbalului și încearcă să rupă această barieră de a se califica. Cred că este o echipă cu care trebuie să fim la maxim, astfel încât să continuăm munca bună pe care am depus-o până acum și, bineînțeles, să ne calificăm la Campionatul Mondial.” consideră Adrian Vasile.

Faptul că primul meci se va juca în România trebuie să facă pe componentele naționalei să conștientizeze că trebuie să dea absolut totul pe teren propriu și să înceapă cu o victorie, crede tehnicianul român, care insistă asupra faptului că e important să se continue munca pe care echipa a depus-o până în turneul preolimpic din Muntenegru și să ia de acolo lucrurile făcute bine.

”E foarte clar că sentimentul pe care-l avem după acest turneu este de tristețe și de dezamăgire” a mai spus Adrian Vasile, referindu-se la eșecul din campania de calificare la olimpiadă.

”Important e să luăm din trecut lucrurile bune pe care le-am făcut. Așa cum le-am spus și fetelor la final, înainte să ne despărțim, pentru a fi din ce în ce mai buni, trebuie să setăm o ștachetă foarte clară pentru noi ca echipă, pentru comportamentul nostru, și atunci tot ce am făcut aici trebuie să fie baza de la care plecăm și peste care vom adăuga anumite detalii la următoarea acțiune. Iar la următoarea acțiune, luptăm să ne calificăm pentru Campionatul Mondial.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă