10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBarcelona pierde teren în fața Realului

Barcelona pierde teren în fața Realului

După ce Germania și Anglia și-au desemnat campioanele, Bayern Munchen, respectiv FC Liverpool, lucrurile nu sunt la fel de clare și în Spania, acolo unde Real Madrid și FC Barcelona luptă la baionetă pentru trofeul din La Liga.

Chiar dacă la reluarea sezonului după întreruperea cauzată de pandemie aveau două puncte avans față de madrileni, elevii lui Quique Setien nu s-au mai regăsit, iar în ultimile trei etape au reușit o singură victorie. Ultimul semi-eșec al catalanilor a fost bifat în deplasarea de la Celta Vigo, acolo unde Messi și compania au scos doar un egal, scor 2-2.

Barcelona a început mai bine pe Balaidos și a deschis scorul în minutul 20, prin Suarez, după un serviciu excelent al lui Messi. Ter Stegen a deviat apoi în bară șutul lui Brais Mendez, iar în prelungirile primei reprize, Messi a încercat să înscrie direct din corner, dar portarul Celtei a scos in extremis. Gazdele au egalat în minutul 50, după ce Yokuslu i-a pasat cu călcâiul lui Smolov, iar rusul a finalizat fără emoții. Barca a preluat din nou conducerea în minutul 67, când Suarez a reușit dubla după o pasă de la același Messi. Celta a reușit să smulgă egalul în minutul 88, când Aspas l-a învins pe Ter Stegen din lovitură liberă. Gazdele puteau să dea chiar marea lovitură în prelungirile partidei, dar Nolito a șutat lamentabil din 6 metri și i-a permis lui Ter Stegen să respingă.

Cu toate că rezultatul a urcat-o din nou pe prima poziție a clasamentului, echipa blaugrana și-a compromis serios șansele la titlu. Asta deoarece Real Madrid, care este la un singur punct în spatele marei rivale, are un meci facil cu „lanterna roșie” Espanyol (n.r. partida s-a disputat după închiderea ediției). O victorie i-ar face pe madrileni lideri, cu 2 puncte avans și avantajul rezultatelor directe de parte lor. Având în vedere că formația antrenată de Zinedine Zidane are un program considerabil mai lejer decât Barcelona, „galacticii” se pot gândi deja la un nou trofeu de campioană în La Liga după 3 ani de „secetă”.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă