Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Baschet: Sezonul din Euroliga și EuroCup a fost anulat

Baschet: Sezonul din Euroliga și EuroCup a fost anulat

Comitetul executiv al Euroleague Commercial Assets, format din 11 cluburi acţionare, a decis să anuleze actualul sezon de baschet din Euroliga şi EuroCup, principalele sale competiţii intercluburi europene, din cauza pandemiei de coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Sezonul 2020/2021 al Euroligii va debuta pe 1 octombrie, iar sezonul în Eurocup începând cu 30 septembrie, conform deciziei Comitetului executiv al forului care gestionează competiţiile europene, precum şi turneele de formare ''Adidas Next Generation'' şi EuroLeague Academy''.

Decizia intervine ca măsură de protecţie pentru jucători, suporteri şi antrenori şi din cauza evoluţiei variate a Covid-19 în diferitele teritorii ale cluburilor din Euroliga şi EuroCup, care nu garantau că toate echipele se puteau antrena şi pregăti în aceleaşi condiţii. În acelaşi timp, restricţiile de călătorie din diverse ţări europene nu puteau garanta că echipele pot ajunge la destinaţiile fixate pentru meciuri, iar în cazul reluării sezonului, o perioadă de doar trei săptămâni de pregătire ar fi crescut riscul accidentărilor jucătorilor.

''Fără îndoială a fost decizia cea mai dificilă pe care am luat-o în cei 20 de ani de istorie a noastră. Din motive dincolo de controlul nostru, ne-am văzut obligaţi să punem capăt celui mai de succes şi mai interesant sezon din istoria baschetului european. Evident existau multe motivaţii pentru a continua sezonul, dar într-o situaţie excepţională am pus sănătatea oamenilor deasupra oricărui interes'', a declarat consilierul delegat al Euroleague, Jordi Bertomeu.

Comentarii

loading...