23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNews Alert Legenda fotbalului argentinian Diego Maradona, în vârstă de 60 de...

News Alert Legenda fotbalului argentinian Diego Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit

Legenda fotbalului argentinian Diego Maradona, în vârstă de 60 de ani, moare de atac de cord la doar două săptămâni după ce a fost eliberat din spital după un tratament pentru sângerări pe creier
 
Diego Maradona a murit din cauza unui infarct la doar câteva zile după împlinirea a 60 de ani.
 
Legenda fotbalului argentinian a murit acasă, a spus avocatul său, la doar două săptămâni după operația unui cheag de sânge pe creier.
 
Considerat pe scară largă ca unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile pe teren, viața lui în afara terenului a fost la fel de notorie – pe fondul luptelor cu dependența de droguri și alcool.
 
Maradona a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 1986, după ce a eliminat Anglia din turneu într-un meci care l-a văzut marcând celebrul gol „Mâna lui Dumnezeu”.

De asemenea, a obținut succesul ligii cu echipa italiană Napoli, câștigând titlul Serie A în 1987 și 1990, alături de o Cupă italiană în 1987 și o Cupă Uefa în 1991.
 
În acești ani a luat avânt dependența sa de cocaină. În 1991, anul în care a părăsit clubul, a fost interzis timp de 15 luni pentru încălcarea drogurilor.
 
În 1994 a fost dat afară din Cupa Mondială din America după ce nu a trecut un test de droguri, iar în 1999 și 2000 a fost dus la spital cu probleme cardiace.
 
Presa argentiniană Clarin a anunțat miercuri după-amiază decesul lui Maradona catalogând anunțul ca având un „impact mondial”.
 
Vestea tristă a fost confirmată de avocatul Maradonei. Toată lumea fotbalului a transmis omagii.
 
Maradona a părăsit spitalul pe 11 noiembrie la doar opt zile după ce a fost internat pentru o operație de urgență pe creier.
 
Fostul fotbalist argentinian iconic a fost condus de la clinica privată Olivos, chiar înainte de ora 18:00, pe 11 noiembrie, în timp ce sute de fani și fotografi au încercat să-i arunce o privire.
 
Maradona a fost internat în spital săptămâna precedentă și a trebuit să fie operat de urgență pentru a-i scoate un cheag de sânge de pe creier.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă