Bundesliga se poate relua pe data de 9 mai

Bundesliga se poate relua pe data de 9 mai

Campionatul Germaniei, întrerupt la mijlocul lui martie din cauza pandemiei de coronavirus, este "pregătit" să fie reluat pe 9 mai dacă va primi aprobarea autorităţilor, a anunţat joi preşedintele Ligii germane de fotbal (DFL), Christian Seifert.

Rl online 0 comentarii

Bundesliga este primul campionat mare din Europa ce prezintă un calendar de reluare a meciurilor, fără spectatori, compatibil cu dorinţa UEFA de a vedea încheiate în această vară campionatele naţionale şi cupele europene.

Acest anunţ, care era aşteptat, ar putea însemna un exemplu pentru alte campionate de top din Europa, confruntate pe de o parte cu imperative sanitare, pe de alta cu necesitatea încheierii sezonului, pentru a primi sumele importante din drepturi TV, vitale pentru echilibrul lor financiar.

DFL a indicat vineri, prin vocea preşedintelui său, că a obţinut garanţii pentru plata drepturilor TV, a căror valoare a fost estimată la 300 de milioane de euro, asigurând astfel lichidităţile cluburilor profesioniste până pe 30 iunie.

Joi, într-o videoconferinţă la care au participat cele 36 de cluburi din primele două divizii, a fost exprimată dorinţa disputării ultimelor nouă etape rămase. Decizia depinde însă de acordul responsabililor politici.

Germania este mai puţin destabilizată de pandemie decât unii vecini ai săi, dar adunările cu un număr mare de participanţi rămân interzise cel puţin până pe 31 august. Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a estimat însă că disputarea meciurilor ar fi "posibilă", cu porţile închise şi după adoptarea unor măsuri de precauţie adecvate.

Ideea reluării sezonului a fost bine primită de forţele campionatului, de la Bayern Munchen la Borussia Dortmund şi RB Leipzig, în condiţiile în care jucătorii din Bundesliga au reluat antrenamentele la începutul lui aprilie. În schimb, mai multe grupuri de suporteri au spus că oprirea definitivă a campionatului este preferabilă desfăşurării meciurilor cu tribunele goale.

Pentru reluarea sezonului, cluburile şi DFL vor trebui să ia măsuri sanitare pentru a evita îmbolnăvirea jucătorilor sau a zecilor de persoane prezente pe stadion la un meci cu porţile închise.

Instanţele sportive au indicat că jucătorii şi membrii staff-urilor ar trebui testaţi din trei în trei zile. Potrivit lor, va fi nevoie de 20.000 de teste pentru desfăşurarea fără riscuri a partidelor.

Comentarii

loading...