23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBundesliga: Trei angajați ai clubului FC Koln, infectați cu coronavirus

Bundesliga: Trei angajați ai clubului FC Koln, infectați cu coronavirus

”Am efectuat teste anti-Covid 19 în cursul zilei de joi pentru întreg personalul tehnic şi jucători. Trei persoane au ieşit pozitiv, deşi sunt asimptomatice. Ele vor intra în carantină pentru 14 zile”, au informat reprezentanţii grupării, fără a nominaliza pe cineva.

FC Koln este pe locul 10 în clasament.

Liga germană de fotbal (DFL) a început testarea pentru Covid-19 a tuturor jucătorilor, o fază premergătoare înaintea reluării sezonului din Bundesliga, cu meciuri care se vor disputa cu porţile închise.

Surse din cadrul DFL au anunţat că această măsură vizează toate cele 36 de echipe profesioniste din primele două divizii din Bundesliga, ale căror competiţii au fost oprite în cursul lunii martie.

Testarea fotbaliştilor este o condiţie prealabilă şi trebuie să fie efectuate cel puţin două astfel de teste pentru fiecare dintre fotbalişti, pentru a se elimina existenţa unei posibile infectări.

Acest lucru a generat o polemică în Germania, în condiţiile în care ar fi necesare circa 20.000 de analize pentru toţi jucători, membrii staff-urilor tehnice şi personalul necesar pentru buna desfăşurare a partidelor.

Mass-media germane au avansat ziua de 9 mai drept posibilă dată de reluare a campionatului, pentru a se putea disputa toate cele nouă etape restante până la 30 iunie. Vor fi meciuri cu porţile închise şi cu maximum 300 de persoane pe fiecare stadion.

Deşi există un anumit consens în rândul cluburilor şi al DFL în această privinţă, sezonul nu va putea fi reluat în Bundesliga fără acordul autorităţilor landurilor şi al guvernului cancelarului Angela Mekel.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă