15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportBuzărnescu a scos-o pe Ostapenko de la Roma

Buzărnescu a scos-o pe Ostapenko de la Roma

Ostapenko (21 ani, 27 WTA) a renunţat să mai joace în ghemul cu numărul zece din setul secund, la 15-0 pentru Mihaela, pe serviciul letonei. Mai întâi Ostapenko a cerut să vină medicul, iar apoi după o serie de discuţii cu ”trainerul” şi cu arbitra de scaun a abandonat, după o oră şi 15 minute de la startul partidei, acuzând stări de ameţeală.

Buzărnescu (31 ani, 29 WTA) a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-2, şi a evoluat bine şi în actul secund, deşi şi-a pierdut serviciul o dată.

Scorul meciurilor directe este egal acum, 2-2, după ce Buzărnescu a câştigat la Doha anul trecut, iar Ostapenko s-a impus în 2018 la Wimbledon şi anul acesta tot la Doha.

Pentru Buzărnescu aceasta este cea mai importantă victorie din 2019, în faţa unei adversare din top 30.

Românca şi-a asigurat un cec de 15.330 euro şi 60 de puncte WTA. În turul al doilea, Buzărnescu o va înfrunta pe germanca Julia Goerges (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, care a dispus de taiwaneza Su-Wei Hsieh cu 6-3, 6-4.

Goerges a învins-o pe Buzărnescu în ambele meciuri jucate la senioare, în 2009 la Bucureşti (ITF, 100.000 dolari), şi în 2018 în optimi la Doha. Buzărnescu a învins-o totuşi pe germancă, în 2005, la turneul de junioare de la Casablanca.

La dublu, Raluca Olaru şi croata Darija Jurak au fost învinse de taiwanezele Hao-Ching Chan/Latisha Chan, favoritele numărul şapte, cu 3-6, 6-0, 10-5, după o oră şi 19 minute. Cele două Chan mai câştigaseră în faţa perechii Olaru/Jurak şi în primul tur la Dubai, anul acesta, cu 6-4, 7-5.

Olaru şi partenera sa vor primi pentru participare un cec de 4.724 euro şi un punct WTA la dublu.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă