8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCanada, calificată în semifinalele Cupei Davis

Canada, calificată în semifinalele Cupei Davis

În penultimul act, canadienii vor întâlni, sâmbătă, învingătoarea dintre Serbia şi Rusia, meci care va avea loc vineri.

Vasek Pospisil a adus Canadei primul punct în meciul cu Australia, învingându-l pe John Millman cu 7-6 (9/7), 6-4. Alex De Minaur, preferat lui Nick Kyrgios, a egalat, după victoria în faţa lui Denis Shapovalov, cu 3-6, 6-3, 7-5.

În meciul decisiv, cel de dublu, perechea Shapovalov/Pospisil s-a impus în faţa cuplului John Peers/Jordan Thompson cu 6-4, 6-4.

Rusia şi Argentina s-au calificat în sferturi de pe poziţiile secunde în grupele B, respectiv C.

Rusia, fără Daniil Medvedev, s-a bazat pe Karen Hacianov şi pe Andrei Rublev pentru a învinge Croaţia (3-0), luând un punct şi Spaniei (1-2), iar în sferturi va juca împotriva Serbiei.

Serbia a ocupat primul loc în Grupa A, în urma victoriei reuşite în faţa Franţei, cu scorul de 2-1. Filip Krajinovic a câştigat meciul cu Jo-Wilfried Tsonga, scor 7-5, 7-6 (7/5), Novak Djokovic a trecut fără probleme de Benoit Paire, cu 6-3, 6-3, singurul punct al Franţei fiind obţinut de perechea Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, recenta câştigătoare a Turneului Campionilor, 6-4, 6-4 în faţa cuplului Janko Tipsarevic/Viktor Troicki.

Argentina a trecut de Chile cu 3-0 şi a luat un punct Germaniei (1-2), iar în sferturi va înfrunta Spania.

Marea Britanie a câştigat Grupa E graţie victoriei reuşite în faţa Kazahstanului, cu 2-1. Britanicii, care îi au în echipă pe fraţii Andy şi Jamie Murray, vor înfrunta vineri echipa Germaniei. Aceasta s-a calificat în sferturi după 2-1 cu Chile, câştigând Grupa C.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă