15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCanotajul românesc, prezență masivă la Tokyo 2020

Canotajul românesc, prezență masivă la Tokyo 2020

Echipajul feminin de dublu vâsle, categorie uşoară (Ionela Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă) s-a clasat pe locul al treilea în prima semifinală (06:54.010) şi s-a calificat în finala A, dar şi la Jocurile Olimpice.

Calificarea în finala A şi la JO 2020 le-au reuşit şi echipajul masculin de patru rame, format din Mihaiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, care a câştigat prima semifinală (05:47.700).

Şi echipajul feminin de patru rame (Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu) s-a calificat în finala A la Mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a terminat pe locul al treilea în prima semifinală (06:30.960).

Echipajul feminin de 8 plus cârmaci (Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea) s-a calificat în Finala A, după ce a ocupat locul al doilea în a doua serie de recalificări (06:07.640). Dacă se va clasa în primele cinci locuri în finală, echipajul tricolor va obţine biletul pentru JO 2020.

La dublu rame feminin, Cristina-Georgiana Popescu şi Amalia Bereş s-au clasat pe locul patru în prima semifinală (07:04.340) şi vor evolua în Finala B, cu şanse de a reuşit calificare la Jocurile Olimpice (primele 11 echipaje merg la Tokyo).

Echipajul feminin de patru vâsle (Tabita Maftei, Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu) s-a clasat pe locul 4 în prima serie de recalificări (06:24.060) şi va evolua în Finala B, dar păstrează şanse pentru calificarea la Jocurile Olimpice (primele opt echipaje).

Echipajul masculin de 8 plus cârmaci (Alexandru Chioşeaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei şi Adrian Munteanu) s-a clasat pe locul 3 în prima serie de recalificări (05:27.190) şi va evolua în Finala B. Această barcă îşi va disputa şansa de calificare la Jocurile Olimpice abia la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna, precizează Federaţia Române de Canotaj.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă