14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCanotorii își vor relua pregătirea centralizată

Canotorii își vor relua pregătirea centralizată

Chiar dacă țări precum Canada, Norvegia sau Australia sunt decise să boicoteze participarea la Olimpiada din Japonia, din cauza pericolului reprezentat de virusul Covid-19, România pare să înoate contra curentului internațional.

Dacă duminica trecută au fost obligați să evacueze Complexul Sportiv Naţional de la Snagov, pe fondul pandemiei de coronavirus, canotorii își vor putea relua pregătirea centralizată, după ce Elisabeta Lipă a obţinut acordul directorului Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, membru al Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

„După toate apelurile mele, ieri m-a sunat domnul profesor Adrian Streinu-Cercel, pentru că hârtia mea a ajuns la dumnealui şi mi-a zis că sportivii îşi vor continua activitatea. Este o veste foarte bună. Probabil că în tot stresul ăsta nimeni nu s-a mai gândit că există şi domeniul ăsta de care trebuie să avem grijă. Oricum sportivii sunt de fel în pregătire ca într-o bază militară, acolo există nişte reguli, există disciplină. Şi oricum sunt mult mai expuşi acasă decât în locurile lor de pregătire. Şi cu nişte măsuri suplimentare, cu siguranţă că se pot continua pregătirile”, a declarat președintele FRC.

Șefa de la canotaj a menționat că sportivii care au părăsit duminică bazele sportive în care se pregăteau îşi doresc să reînceapă antrenamentele cât mai repede: „Sportivii mi-au spus cu lacrimi în ochi că vor să își continue pregătirea. Ăsta e visul lor şi noi suntem obligaţi să avem grijă de ei, să luăm toate măsurile posibile şi imposibile de prevenţie”.

În pofida faptului că tot mai multe voci din lumea sportului au început să se pronunţe pentru amânarea sau anularea Olimpiadei de vară de la Tokyo de teama răspândirii coronavirusului, Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 ezită să ia o decizie în acest sens.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă