13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCanotorii români, în pericol pe lacul Snagov

Canotorii români, în pericol pe lacul Snagov

Din pricina șmecherilor cu bani care aproape au pus monopol pe lacul Snagov, canotorii români care vor încerca să ducă drapelul țării pe prima treaptă a podiumului de la Tokyo nu se mai pot pregăti. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a precizat că a fost nevoită să apeleze la poliţie înainte de plecarea la Campionatele Mondiale de la Linz pentru a asigura buna desfăşurare a antrenamentelor sportivilor, care erau perturbate de ambarcațiuni. „Sunt practic lipsiţi de bun-simţ pentru că nu poţi să accelerezi şi să faci valuri când vezi sportivul că este în barcă şi treci pe lângă el, sau te bucuri când vezi că i-a intrat apă în barcă sau că l-ai răsturnat. (…) Am ajuns ca înainte de plecare să fim escortaţi de poliţia navală, pentru că altfel nu se mai poate. Trebuie să ne rugăm de ei să ne lase să ne antrenăm”, a declarat președintele FRC.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a afirmat că va iniţia un proiect de act normativ care să reglementeze traficul ambarcaţiunilor pe lacul Snagov în perioada de pregătire a canotorilor din loturile naţionale: „Este o problemă foarte veche şi s-a mai discutat despre ea. Anumiţi tineri nu înţeleg ce înseamnă sportul de înaltă performanţă. Singura soluţie ar fi ca pe programul de antrenament nimeni să nu mai aibă voie pe lac”. Acesta nu a precizat, însă, când are de gând să ia această măsură.

Surse din jurul celor care au în custodie lacul Snagov afirmă că nu mai puțin de 3700 de bărci ar fi înmatriculate pe lac. Oficial, reprezentanții Autorităţii Navale spun că sunt înmatriculate puţin peste 1100 de ambarcaţiuni mici. De curând, din cauza valurilor produse de șalupele puternice, o barcă în care se pregăteau canotorii, în valoare de peste 50.000 de euro, a fost distrusă.

România a obținut performanțe de excepție la Mondialele de la Linz, unde nu mai puțin de şapte bărci au reuşit să se califice la Jocurile Olimpice.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă