16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCarlos Sainz jr, favorit să îl înlocuiască pe Vettel la Ferrari

Carlos Sainz jr, favorit să îl înlocuiască pe Vettel la Ferrari

Ferrari, conform sursei citate, a ajuns la un acord cu Carlos Sainz jr, clasat pe locul şase în clasamentul piloţilor din 2019, care i-a fost preferat australianului Daniel Ricciardo (Renault), pentru a face echipă cu monegascul Charles Leclerc la scuderia de la Maranello.

Carlos Sainz jr, 25 ani, a reuşit un sezon remarcabil în 2019 cu McLaren, urcând pe podium la Marele Premiu al Braziliei, cea mai bună performanţă a echipei engleze din ultimii şase ani. Contractul ibericului cu McLaren se încheie la sfârşitul anului 2020.

Presa italiană îl vede de asemenea pe Sainz ca favorit la al doilea volan al lui Ferrari din 2021, în faţa australianului Ricciardo şi a italianului Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Ferrari a anunţat marţi într-un comunicat oficial că de comun acord s-a ajuns la decizia ca Sebastian Vettel să nu îşi prelungească înţelegerea scadentă la finalul actualului sezon.

În vârstă de 32 ani, Sebastian Vettel a sosit la Ferrari în 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull şi visa să calce pe urmele celebrului său compatriot Michael Schumacher, care a câştigat cinci dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de gruparea de la Maranello. Pilotul german declarase luna trecută că ar putea semna un nou acord cu Ferrari înainte de startul actualului sezon, întârziat din cauza pandemiei de coronavirus.

Formula 1 plănuieşte startul sezonului pe 5 iulie, cu Marele Premiu al Austriei, după ce primele zece curse au fost amânate sau anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă