13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCătălina Ponor este propusă la titlul de cea mai bună sportivă din...

Cătălina Ponor este propusă la titlul de cea mai bună sportivă din lume în anul 2017

Membrii AIPS o pot vota pe Cătălina Ponor (30 ani), medaliată anul acesta cu aur la bârnă la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, pe site-ul asociației, până la data de 28 decembrie.

Sportiva din Constanța și-a anunțat retragerea din activitate după Campionatele Mondiale de la Montreal, ultimul concurs la care a participat fiind Openul Mexican (25 noiembrie), unde a câștigat două medalii de aur și una de argint.

În cariera sa, Cătălina Ponor a cucerit 23 de medalii la competițiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint și 2 bronz) și 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint și 3 bronz).

La secțiunea cel mai bun sportiv au fost nominalizați, printre alții, fotbaliștii Neymar (Brazilia), Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugalia), înotătorul american Caeleb Dressel, baschetbalistul american Kevin Durant, atletul britanic Mo Farah, tenismenii Rafael Nadal (Spania), Roger Federer (Elveția), ciclism britanic Chris Froome, pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton, schiorul austriac Marcel Hirscher, pilotul spaniol de motociclism Marc Marquez, judoka francez Teddy Riner, gimnaștii Kenzo Shirai (Japonia), Oleg Verniaev (Ucraina), ciclistul francez Francois D’Haene (ultratrail), înotătorul sud-african Chad Le Clos, atletul qatarian Mutaz Essa Barshim, atletul sud-african Wayde Van Niekerk.

Pentru cea mai bună sportivă a anului au fost propuse gimnastele Cătălina Ponor, Oksana Ciușovitina (Uzbekistan), atleta americană Felix Allyson, înotătoarea maghiară Katinka Hosszu, înotătoarea americană Katie Ledecky, fotbalista olandeză Lieke Martens, jucătoarele de tenis Garbine Muguruza (Spania), Serena Williams (SUA), jucătoarea de tenis de masă Ding Ning (China), atletele Sandra Perkovic (Croația), Katerina Stefanidi (Grecia), Nafissatou Thiam (Belgia), schioarea americană Mikaela Shiffrin, înotătoarea suedeză Sarah Sjostrom și călăreața germană Isabell Werth.

La secțiunea cea mai bună echipă au fost nominalizate formația masculină de polo a Croației, echipa de rugby a Angliei, echipa de Cupa Davis a Franței, echipa masculină de handbal a Franței, echipa de fotbal a Germaniei, echipa de baschet Golden State Warriors (NBA), selecționata feminină de fotbal a Olandei, echipa Noii Zeelande câștigătoare a Cupei Americii la yachting, echipa de fotbal Real Madrid, naționala masculină de volei a Rusiei, echipa feminină de volei a Serbiei, reprezentativa masculină de baschet a Sloveniei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă