10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCateva lucruri despre airsoft, pe care incepatorii trebuie sa le cunoasca

Cateva lucruri despre airsoft, pe care incepatorii trebuie sa le cunoasca

Exista mii de entuziasti airsoft in SUA si foarte multi in Marea Britanie. Entuziastii din Japonia se numara in zeci de mii, daca nu cateva sute de mii, si sportul a luat amploare si in Romania.

Ce este Airsoft?

Ceea ce vedeti in magazinele online precum www.airsoft6.ro nu sunt arme reale, dar sunt replici realiste numite airsoft. Pentru a intelege ce este airsoft, este important sa intelegeti ce nu este.

Airsoft este diferit de pistoalele traditionale “BB” comune in Europa si in Statele Unite, care de multe ori declanseaza munitie de 0.177 calibru metalic (rotunde sau in forma de pelete) la viteze de 350fps pana la 1000fps. Puterea se da de obicei prin intermediul cartuselor de CO2. Unele dintre aceste arme BB seamana cu arme reale in forma lor generala, dar in aproape toate cazurile acestea sunt modificate intr-o oarecare masura in ceea ce priveste detaliile sau in modul in care functioneaza comutatoarele lor. De asemenea, nu vor purta niciodata marcile comerciale sau numele omologilor lor reali. Ca atare, inspectarea cu atentie iti va permite intotdeauna sa distingi un pistol BB de un pistol real. Pistoalele BB pot fi folosite pentru tragere sportiva sau pentru vanatoare, dar nu sunt potrivite pentru tragere in interior datorita puterii lor ridicate. Aceste arme BB sunt incapabile sa traga focuri automate.

Airsoft este diferit de pistoalele de paintball, care sunt concepute special pentru jocuri de razboi. Aceste “arme” nu seamana deloc cu armele reale si de obicei sunt destul de simple in design. Puterea se da prin intermediul unui rezervor de gaze cu aer comprimat, care este montat extern pe pistolul de paintball. Armele de paintball trag bile de plastic care sunt umplute cu vopsea, care se sparg si stropesc corpul adversarului la impact. Cu toate acestea, atunci cand sunt impuscati de la distanta mica, acesti coloranti pot rani cu adevarat si pot provoca vanatai. Frumusetea paintball-ului este ca adversarul nu poate nega ca a fost lovit, din cauza marcilor vizibile de vopsea livrate de paintball.

Produsele Airsoft nu sunt proiectate pentru a provoca vatamari grave si sunt alimentate prin diverse metode pentru a propulsa un BB din material plastic de 6 mm la distante de la 50 la 200 de metri. Cele mai multe arme airsoft sunt concepute pentru a trage BB-uri de plastic cantarind 0.2g la 0.25g.

Armele airsoft pot fi modificate pentru a furniza o putere serioasa, desi nu pun in pericol viata. Pistoalele cu airsoft foarte modificate si activate pot rupe pielea si pot provoca sangerari, dar nu vor penetra carnea si nu vor intra sub piele. Acesta este motivul pentru care airsoft-ul este perfect pentru luptele distractive, deoarece armele folosite in sport sunt non-mortale – spre deosebire de pistoalele metalice BB fabricate de companii precum RWS (Europa), Daisy (SUA) si Crossman (SUA).

Pe langa arme, magazinele airsoft pun la dispozitie tot echipamentul necesar pentru protectie in lupta, inclusiv ochelari, casca, bocanci militari, si echipament tactic si pentru camuflaj.

Cat costa

In functie de ce tip de pistol va doriti si cat de multe accesorii si ce tipuri de upgrade vreti sa faceti, costul poate varia foarte mult. Puteti estima pretul navigand pe site-urile magazinelor online de airsoft. Cat despre lupta in sine, pretul difera in functie de teren si amenajare.

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă