13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCazul Bancu. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat

Cazul Bancu. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat

Acesta a precizat că în cazul în care se va dovedi că Bancu a făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul, jucătorul craiovean riscă o amendă de până la 30.000 de lei. “Există o procedură standard, vom cita toate părţile implicate, jucătorii, arbitrul, vom obţine un punct de vedere de la Federaţia Română de Fotbal, adică de la Comisia Centrală a Arbitrilor, de la cluburi şi raportul de joc. După care are loc o audiere, se face un raport asupra cazului şi se supune dezbaterii în colegiu şi se adoptă o decizie. Dacă se ajunge la concluzia că fapta a avut loc, jucătorul riscă o amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”, a declarat Asztalos Csaba.

Oficialul CNCD e precizat că există posibilitatea să se ia măsuri şi împotriva grupării Universitatea Craiova şi a Federaţiei Române de Fotbal, dacă nu se vor delimita de gestul fotbalistului.

“Există riscul să fie amendat şi clubul în cazul în care nu se delimitează şi nu ia măsuri faţă de jucător, se va pune în discuţie şi răspunderea clubului. Cum se pune în discuţie şi răspunderea federaţiei în cazul în care arbitrii nu iau măsuri şi nu fac propria procedură. Dar din câte ştiu federaţia a demarat o procedură internă. Am comunicat cu federaţia în acest sens”, a mai spus preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

La finalul partidei Universitatea Craiova – Viitorul Constanţa, scor 3-1, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel, a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi unele remarci rasiste.

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă