9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCE 2018 haltere, România. Anastasiia Hotfrid, campioană europeană la 90 de kilograme

CE 2018 haltere, România. Anastasiia Hotfrid, campioană europeană la 90 de kilograme

Sportiva georgiană Anastasiia Hotfrid a devenit, sâmbătă, campioană europeană, câştigând medaliile de aur la smuls, aruncat şi total la categoria 90 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere seniori care se desfăşoară în aceste zile la Izvorani.

Anastasiia Hotfrid a dominat de o manieră categorică întregul concurs, impunându-se la smuls cu o încercare reuşită de 124 de kilograme. La acest stil, ea a fost urmată de Anna Vanbellinghen (Belgia), cu 102 kg, şi de Sarah Fischer (Austria), cu 101 kg.

La aruncat, sportiva georgiană, campioană mondială la Anaheim, şi-a asigurat medalia de aur cu o încercare reuşită de 132 de kilograme. Medalia de argint i-a revenit polonezei Kinga Kaczmarczyk (129 kg), iar cea de bronz austriecei Sarah Fischer (125 kg).

Podiumul la total a fost următorul: aur – Anastasiia Hotfrid (256 kg), argint – Sarah Fischer (226 kg), bronz – Kinga Kaczmarczyk (225 kg).

România nu a avut reprezentantă la categoria 90 de kilograme.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie – 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă