13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCe atitudine a luat Federația Engleză de Fotbal după abuzurile rasiste de...

Ce atitudine a luat Federația Engleză de Fotbal după abuzurile rasiste de după finala EURO 2020

Anglia şi Italia au remizat cu 1-1 după prelungiri, iar Italia a câştigat la penalty-uri cu 3-2. Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, toţi de culoare, au ratat loviturile de departajare.

“FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri”, se menţionează în comunicat.

“Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se mai precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online.

“Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor.

„Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor – iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă