21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCe orașe vor găzdui meciuri de la EURO

Ce orașe vor găzdui meciuri de la EURO

UEFA a anunțat recent cât la sută din capacitatea stadioanelor vor putea fi ocupate și care sunt stadioanele care vor găzdui meciuri. Inițial erau 12 arene, dar Irlanda a dispărut de pe listă și a permis astfel Rusiei să găzduiască mai multe jocuri.

Pentru fanii înfocați ai fotbalului care doresc să-și rotunjească veniturile în această perioada, biletu-zilei.com oferă zilnic predictii la Campionatul European de fotbal.

 
Anglia – Wembley Stadium, Londra (capacitate 90.000 persoane)

Wembley va găzdui toate meciurile din grupă ale Angliei plus semifinalele și finala. În partidele din grupă gradul maxim de ocupare va fi de 25% din capacitate. Pentru semifinale și finale vor exista discuții pentru a se mări numărul de spectatori la jumătate din capacitate, ceea ce înseamnă că sunt șanse să avem o finală EURO 2020 cu 45.000 de persoane în tribune.

 
Scoția – Hampden Parkm, Glasgow (capacitate 51.866 persoane)

După multe luni de speculații federația scoțiană de fotbal a confirmat că Scoția este capabilă să găzduiască meciuri de la EURO 2020. Hampden Park va fi gazdă pentru 2 meciuri ale Scoției din grupă plus Croația vs Cehia, dar și pentru una dintre optimile de finală. 

Capacitatea admisă va fi de 25% din maximul existent, ceea ce înseamnă că vom avea în tribunele arenei din Glasgow aproape 13.000 de spectatori.

 
Azerbaijan – Olimpic Stadium, Baku (capacitate 68.700 persoane)

Tara Galilor va juca la baku meciurile cu Elveția și Turcia. În plus se va mai disputa aici duelul dintre Turcia și Elveția, dar și un sfert de final.

Vor putea intra în tribunele arenei din Baku aproximativ 34.350 spectatori, adică 50% din maximul existent.

 
Danemarca – Parken Stadium, Copenhaga (capacitate 38.065 persoane)

Copenhaga a fost primul oraș care a anunțat că va găzdui meciuri de la EURO 2020 cu spectatori. Aici se vor juca toate meciurile danezilor din faza grupelor, plus una dintre optimile finală.

Procentul de persoane permis din totalul capacității nu este încă stabilit exact, urmând să fie cuprins între 25% și 33%.

 
Rusia – Krestovsky Stadium, St Petersburg (capacitate 68.135 persoane)

St Petersburg va gazdui 2 din cele 3 meciuri ale Rusiei din faza grupelor, plus Finlanda vs Belgia și unul dintre sferturile de finală. În plus se vor mai juca aici și cele 3 meciuri din grupe care inițial erau distribuite către Dublin. 

Toate meciurile din Rusia se vor juca cu 50% din capacitatea stadioului. Asta înseamnă că vor fi în tribunele Krestovsky Stadium aproximativ 34.000 de persoane.

 
Olanda – Johan Cruyff Arena, Amsterdam (capacitate 56.000 persoane)

Olanda a fost a doua țară care a anunțat că este pregătită să găzduiască meciuri de la EURO 2021 cu spectatori, după Danemarca. Toate meciurile Olandei din faza grupelor vor avea loc pe arena din Amsterdam, iar în tribune vor putea fi prezenți între 25 și 33% din numărul total de spectatori permiși.

 
Ungaria – Puskas Arena, Budapesta (capacitate 67.215 persoane)

Budapesta va găzdui 2 dintre cele 3 meciuri pe care le va juca Ungaria în faza grupelor, plus reeditarea finalei EURO 2016 dintre Portugalia și Franța. De asemenea va avea loc aici și una dintre partidele din optimile de finală. 

Interesant este faptul că va fi permis accesul la capacitate maximă în tribunele arenei din Budapesta, doar că vor exista reguli stricte legate de persoanele care vor avea acces.

 
Italia – Stadio Olimpico, Roma (capacitate 72.698 persoane)

Italia a primit timp suplimentar din partea UEFA pentru a confirma că este pregătită să găzduiască pe meciuri de la EURO 2020. În final s-a anunțat că Roma va găzdui meciurile Italiei din grupe și un sfert de finală, la toate jocurile fiind permis accesul spectatorilor în procent de 25% din maximul admis.

 
Germania – Allianz Arena, Munchen (capacitate 70.000 persoane)

Germania a fost ultimul oraș care a confirmat că poate găzdui jocuri de la turneul final, anunțul fiind făcut în data de 23 de aprilie. La meciurile de la Munchen vor putea intra maxim 14.500 de spectatori, adică 20% din capacitate, acesta fiind cel mai mic procent dintre toate cele 11 arene.

 
Spania – Estadio de la Cartuja, Sevilla (capacitate 60.000 persoane)

Adăugată în ultimul moment pe listă Sevilla va fi gazda partidelor care ar fi trebuit să aibă pe San Mames. Federația spaniolă de fotbal a considerat ca imposibile de îndeplinit condițiile cerute de cei care conduc ținutul basc pentru a fi permis accesul suporterul în tribune, așa că s-a apelat la Sevilla ca variantă de rezervă.

În tribunele Estadio de la Cartuja vor putea intra maximum 18.000 de persoane, adică 30% din capacitatea arenei.

 
România – Arena Națională, București (capacitate 55.600 persoane)

Chiar dacă tricolorii n-au ajuns la turneul final vor avea loc la București 3 partide din faza grupelor și una din opimile de finală. La meciurile de pe Național Arena se va permite accesul unui procent de 25-33% din capacitatea totală a arenei, adică vom vedea în tribune minim 13.900 de spectatori.

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă