10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCe spune Adi Vasile despre preluarea naţionalei de handbal feminin

Ce spune Adi Vasile despre preluarea naţionalei de handbal feminin

În acest moment, naţionala feminină de handbal este pregătită de suedezul Tomas Ryde.

“Toate lucrurile trebuie să vină la momentul potrivit, nu trebuie grăbite. Acum e prea devreme să vorbim despre o ofertă şi nici nu e corect, echipa României are un staf tehnic şi nu e corect să intru într-o astfel de discuţie”, a declarat Vasile, citat de Agerpres.

Tehnicianul român, care este şi antrenor secund la echipa naţională de handbal a Muntenegrului, a afirmat că şi-ar fi dorit ca echipa României să nu facă parte din aceeaşi grupă a turneului preolimpic:

“Am încercat să le ridic moralul fetelor încă din timpul Mondialului, le-am urat multă baftă şi mă bucur că în meciul cu Ungaria au reuşit să câştige. Am fost tot timpul alături de ele. Momentul imnului a fost special, l-am cântat cu voce tare, a fost ciudat dar în acelaşi timp face parte din sport.

Nu sunt primul antrenor căruia i se întâmplă asta, trebuie să-mi fac meseria. Mi-aş fi dorit să nu fie România în acel turneu preolimpic, dar până la urmă aşa a picat. O să fie foarte greu de gestionat, o să am experienţa de la Campionatul Mondial. Mi-aş dori să facem tot posibilul să mergem împreună la Jocurile Olimpice”.

În ceea ce priveşte situaţia lotului echipei CSM Bucureşti, Vasile a afirmat că în acest an stă mult mai bine decât în precedentul, când au existat multe jucătoare accidentate.

“Comparându-l cu anul trecut, e mai bun acum, toţi ştim prin ce am trecut după acel European. Acum suntem într-o situaţie mai bună, deşi avem ambele extreme dreapta în imposibilitatea de a juca, dar mult mai mulţumitor. Aş spune că fetele sunt bucuroase, dornice de muncă, să ne exploatăm potenţialul în această a doua parte.

Energia pe care am simţit-o a fost foarte bună. Nu cred că mai poate apărea vreo schimbare în lot, fetele pe care le vedeţi vor merge mai departe. Este o etapă care s-a amânat din prima parte a campionatului. Noi nu avem niciodată timp să ne antrenăm, avem multe meciuri”, a mai spus Adrian Vasile.

Lotul echipei CSM Bucureşti a început vineri antrenamentele la Sala Apollo din Capitală în vederea meciurilor de campionat cu CSM Slatina, de duminică, şi Rapid, de marţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă