10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCe vis i-a năruit Alexander Zverev lui Novak Djokovic. Care este finala...

Ce vis i-a năruit Alexander Zverev lui Novak Djokovic. Care este finala de tenis de la JO Tokyo 2020

Germanul Alexander Zverev, favorit numărul 4 la Tokyo, l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic, care avea ca obiectiv Golden Slam-ul și era neînvins de 22 de meciuri.

Djokovic a fost învins în 3 seturi, după ce câștigase primul act și părea că nu va avea probleme în obținerea calificării în finală.

Alexander Zverev s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-1, la capătul unui meci ce a durat 2 ore și 5 minute.

Djokovic și-a adjudecat categoric primul set, cu 6-1, și a realizat primul break în setul 2, pentru 3-2, dând senzația că s-a desprins în câștigător.

Alexander Zverev a ripostat imediat, a făcut rebreak. Din acel moment sârbul a început să decadă în joc, părând a fi blocat mental. Germanul a luat 8 game-uri la rând, câștigând setul doi cu 6-3 și ajungând la 4-0 în setul decisiv. Djokovic a reușit să își asigure un singur game în ultimul set, opoziția lui fiind aproape inexistentă.

Alexander Zverev a câștigat astfel semifinala și s-a calificat în ultimul act, unde îl va întâlni pe rusul Karen Khachanov (favorit 12) care l-a învins în cealaltă semifinală pe spaniolul Pablo Carreno Busta (favorit 6).

Novak Djokovic își vede năruit visul de a cîștiga titlul olimpic, după ce și la Rio De janeiro a fost eliminat tot în semifinale. Totodată, Djokovic iese și din cursa pentru realizarea Golden Slam-ului după ce a câștigat toate cele trei turnee de Grand Slam din acest an și își stabilise ca obiectiv victoria în toate cele patru turnee majore, precum și la Jocurile Olimpice, performanță realizată până acum doar de Steffi Graf, în 1988.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă