7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCeferin, optimist în privința reluării sezonului

Ceferin, optimist în privința reluării sezonului

UEFA face tot posibilul ca întrecerile fotbalistice, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se finalizeze pe teren, iar ultima decizie luată în acest sens este devansarea termenului pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene. Astfel, noua dată limită este 20 iulie, față de 30 iunie, cât era stabilit inițial.

Preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, își păstrează încă optimismul, estimând că oprirea definitivă a campionatelor ar avea un impact devastator asupra cluburilor. „Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm. Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul”, a spus șeful UEFA.

Aleksander Ceferin a reiterat că ligile naţionale vor avea prioritate în faţa cupelor europene, totul depinzând de data la care fotbalul se va relua: „Depinde de momentul în care se va reporni. Dacă vom face acest lucru suficient de repede, campionatele şi cupele europene se vor putea disputa în paralel”.

Acesta a mai afirmat că nu există un termen limită pentru finalizarea sezonului 2019-2020. „Nu există o dată precisă. Explorăm diverse opţiuni pentru a vedea când se pot încheia competiţiile, mereu în funcţie de datele la care se va putea reîncepe să se joace”, a declarat Ceferin, care exclude însă o finalizare a sezonului actual în toamnă, între lunile septembrie şi octombrie, pentru a nu risca o dereglare a viitoarei stagiuni.

Totuși, în pofida speranțelor lui Ceferin, deznodământul competițiilor fotbalistice din acest an ar putea fi deja decis. După Belgia, care și-a anunțat deja campioana, întrecerea internă fiind declarată încheiată, un alt campionat de top pare compromis. Este vorba despre Olanda, țară în care toate evenimentele sportive au fost interzise până la 1 septembrie. În cazul în care va fi menținută această decizie, „Țara Lalelelor” nu are nicio șansă de a relua actualul sezon la timp, astfel că el trebuie încheiat prematur.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă