18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCehia a învins Scoția în primul meci al zilei de la EURO...

Cehia a învins Scoția în primul meci al zilei de la EURO 2020

 Cehii au preluat conducerea în grupă.

Outsiderele Scoția și Cehia s-au confruntat în cea de a doua partidă a Grupei D, la UEFA EURO 2020, la Glasgow, în fața a 12.000 de spectator, în marea lor majoritate scoțieni.

După o primă parte, cu ocazii la ambele porți, cehii au deschis scorul prin Patrik Schick, care a introdus mingea în poartă, cu capul, după o pasă lobată inteligent de Vladimir Coufal.

La scurt timp după pauză, același Patrik Schick a dublat avantajul Cehiei, cu un lob de efect, nu înainte ca Scoția să fi ratat o ocazie uriașă, în urma căreia mingea șutată de Hendry din marginea careului a lovit transversala.

După al doilea gol al cehilor, Scoția a asediat poarta adversă, însă portarul Tomas Vaclik s-a opus eficient în mai multe rânduri, reușind să păstreze poarta intactă până la final, spre dezamăgirea suporterilor scoțieni.

De cealaltă parte, portarul David Marshall a fost și el pus la încercare în câteva rânduri.

S-a încheiat 2-0 pentru Cehia, care a preluat conducerea clasamentului Grupei D, depășind la golaveraj Anglia.

Pentru Scoțieni urmează un meci dificil, pe Wembley, împotiva Anglie, pe 18 iunie, în timp ce Cehia va da piept cu Croația, în aceași zi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă