16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCel mai bun fotbalist de la Cupa Mondială, condamnat la închisoare

Cel mai bun fotbalist de la Cupa Mondială, condamnat la închisoare

Mijlocaşul nu va efectua pedeapsa, însă va fi nevoit să returneze 870.000 de euro, suma considerată a fi fost fraudată, plus penalităţi.

Modrici a pledat vinovat pentru două acuzaţii de fraudă fiscală, în exerciţiile financiare 2013, în valoare de 290.990 de euro şi 2014, de 579.738 euro.

Pentru a se sustrage de la plata taxelor, jucătorul croat s-a folosit de o companie înregistrată în Luxemburg, Ivano, “botezată” după numele fiului său şi administrată de soţia lui.

Pe lângă suma fraudată, vicecampionul mondial va trebui să plătească o amendă de 40 la sută din cei 870.0000 de euro (aproximativ 350.000 de euro) şi câte 250 de euro pentru fiecare zi de închisoare neefectuată (60.000 de euro). În total, el ar urma să achite statului spaniol aproape 1,3 milioane de euro. El a plătit deja un milion de euro, la începutul anchetei.

Modrici se înscrie pe o lungă listă de fotbalişti, pe care fiscul spaniol i-a dovedit că au încercat să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor.

Ronaldo şi Messi au avut şi ei de-a face cu fiscul spaniol, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare, la plata unor amenzi şi a sumelor cu care au fraudat fiscul.

 

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă