15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCFR, calificare fără glorie. Urmează Dinamo Zagreb

CFR, calificare fără glorie. Urmează Dinamo Zagreb

Deși mulți s-ar fi așteptat ca CFR să ofere o demonstrație de forță în fața modestei campioane a Maltei, ardelenii au început meciul timorați, iar prima repriză nu a consemnat nicio ocazie notabilă în contul trupei lui Dan Petrescu.

După ieșirea de la cabine, jocul „ceferiștilor” s-a metamorfozat, iar Mike Cestor a deschis scorul în minutul 53, după ce a fructificat o centrare trimisă de Pereira. Odată cu golul, clujenii s-au relaxat, iar gazdele au prins curaj și au pus presiune la poarta lui Bălgrădean, care a avut o intervenție providențială în minutul 78. Golofca a închis tabela la 2-0 pentru clujeni în prelungiri, iar pentru campioana României urmează duelul cu Dinamo Zagreb, confruntare ce va avea loc săptămâna viitoare, la Cluj.

Spre deosebire de modesta Floriana, croații sunt o formație cu pedigree în Europa. În sezonul trecut, Dinamo Zagreb a jucat în grupele Champions League, terminând pe ultimul loc într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester City, Șahtior Donețk și Atalanta. Cu 21 de titluri din 29 posibile în campionatul Croației, Dinamo este echipa numărul unu a țării, fondată în 1911 și de 9 ori campioană și a Iugoslaviei.

Dinamo Zagreb are un lot cotat de tranfermarkt la 94 de milioane de euro. Cei mai bine cotați jucători sunt portarul Livakovic și atacantul Petkovic, care valorează peste 10 milioane de euro.

La fel ca și meciul cu Floriana, partida din turul al doilea preliminar se va disputa într-o singură mașă, pe fondul modificărilor impuse de UEFA din cauza pandemiei de coronavirus. Meciul are loc la Cluj, miercuri, 26 august, de la ora 21:00.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă