10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCFR Cluj și Astra Giurgiu merg la TAS

CFR Cluj și Astra Giurgiu merg la TAS

Campioana a fost sancționată de Comisia de Apel a FRF pentru încălcarea fair play-ului financiar și nu va putea face transferuri în pauza de iarnă. De asemenea, Astra Giurgiu a fost penalizată cu trei puncte pentru datoriile neachitate. Având în vedere că deciziile sunt definitive şi executorii, cele două formații, angrenate în lupta pentru titlu, mai pot face recurs doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile de la comunicare. TAS va pronunţa soluţia până la data de 14 februarie 2020, conform Convenţiei Arbitrale încheiate între FRF şi cluburile licenţiate de Liga I, iar această decizie va fi irevocabilă.

Ambele grupări au anunțat deja că vor ataca decizia la TAS. Prima care a reacționat a fost Astra, care a emis un comunicat. „Considerăm că, atâta timp cât există un termen de plată al obligaţiilor către buget (privind reeşalonarea acestora), în februarie 2020, datoria respectivă nu trebuia să provoace efecte privind depunctarea. Respectăm decizia, dar clubul Astra va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării giurgiuvene.

De cealaltă parte, directorul sportiv al echipei din Gruia, Bogdan Mara, susține că CFR Cluj a fost deja sancționată de UEFA pentru aceeași speță. „Nu putem să fim sancționați de două ori pentru același lucru. Este vorba de fair play-ul financiar. O să mergem la TAS și o să câștigăm. Toate cazurile pe care FRF le-a avut la TAS au fost pierdute”, a spus oficialul clujenilor.

Această sancțiune vine cum nu se poate mai rău pentru trupa lui Dan Petrescu, nevoit să găsească soluții pentru dubla din Europa League cu FC Sevilla, în condițiile în care cel mai experimentat jucător al echipei, Culio, și-a reziliat contractul.

Decizia TAS ar urma să vină cu o săptămână înaintea meciului tur cu andaluzii, programat pe 20 februarie, la Cluj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă