SANCȚIUNE. Ardelenii nu se pot „întări” pentru dubla cu Sevilla

SANCȚIUNE. Ardelenii nu se pot „întări” pentru dubla cu Sevilla

CFR Cluj și Astra Giurgiu merg la TAS

Un nou campionat s-ar putea decide la TAS, după ce Astra Giurgiu a fost depunctată, iar CFR Cluj a primit interdicție la transferuri până în vară.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Campioana a fost sancționată de Comisia de Apel a FRF pentru încălcarea fair play-ului financiar și nu va putea face transferuri în pauza de iarnă. De asemenea, Astra Giurgiu a fost penalizată cu trei puncte pentru datoriile neachitate. Având în vedere că deciziile sunt definitive şi executorii, cele două formații, angrenate în lupta pentru titlu, mai pot face recurs doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile de la comunicare. TAS va pronunţa soluţia până la data de 14 februarie 2020, conform Convenţiei Arbitrale încheiate între FRF şi cluburile licenţiate de Liga I, iar această decizie va fi irevocabilă.

Ambele grupări au anunțat deja că vor ataca decizia la TAS. Prima care a reacționat a fost Astra, care a emis un comunicat. „Considerăm că, atâta timp cât există un termen de plată al obligaţiilor către buget (privind reeşalonarea acestora), în februarie 2020, datoria respectivă nu trebuia să provoace efecte privind depunctarea. Respectăm decizia, dar clubul Astra va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării giurgiuvene.

De cealaltă parte, directorul sportiv al echipei din Gruia, Bogdan Mara, susține că CFR Cluj a fost deja sancționată de UEFA pentru aceeași speță. „Nu putem să fim sancționați de două ori pentru același lucru. Este vorba de fair play-ul financiar. O să mergem la TAS și o să câștigăm. Toate cazurile pe care FRF le-a avut la TAS au fost pierdute”, a spus oficialul clujenilor.

Această sancțiune vine cum nu se poate mai rău pentru trupa lui Dan Petrescu, nevoit să găsească soluții pentru dubla din Europa League cu FC Sevilla, în condițiile în care cel mai experimentat jucător al echipei, Culio, și-a reziliat contractul.

Decizia TAS ar urma să vină cu o săptămână înaintea meciului tur cu andaluzii, programat pe 20 februarie, la Cluj.

Comentarii

loading...