16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportCFR, la 90 de minute de primăvara europeană

CFR, la 90 de minute de primăvara europeană

Cu minim un punct la Roma, formația lui Dan Petrescu ar obține matematic calificarea în șaisprezecimile Europa League, cu o etapă înainte de finalul grupelor, o performanță neînchipuită nici de cei mai pătimași fani ai ardelenilor. Mai ales că, la tragerea la sorți din august, la aflarea adversarelor, „Bursucul” părea să nu aibă mari așteptări, considerând că echipa sa a nimerit în cea mai dificilă grupă de Europa League.

Cu 9 puncte după patru meciuri, clujenii sunt clar în avantaj față de echipa italiană, care are doar 3 puncte. CFR poate prinde primăvara și dacă ar pierde următoarele două partide, cu Lazio și Celtic. Concret, chiar și o înfrângere în această seară ar fi de folos trupei din Gruia, cu condiția ca scorul să fie unul mai bun ca la Cluj. Având în vedere că meciul tur s-a încheiat 2-1 pentru CFR, campioana României ar putea fi mulțumită și cu un eșec la limită, scor 2-3.

Pentru Lazio lucrurile sunt mult mai complicate. Echipa lui Radu Ștefan mai are șanse teoretice, dar nu este la mâna ei. Asta pentru că pentru a merge mai departe Lazio are nevoie, dacă bate pe CFR, să câștige și în ultima etapă, la Rennes, dar, mai ales, ca ardelenii să piardă pe teren propriu cu Celtic, formație deja calificată încă de la finalul celei de-a patra etape, cînd au învins pe Stadio Olimpico.

Antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi, pare să nu mai creadă în șansele formației sale, declarând că din punctul său de vedere golul încasat de la Celtic în ultimele secunde ale meciului direct de pe Olimpico a compromis calificarea. Astfel, este de așteptat ca tehnicianul biancocelestilor să utilizeze rezervele în partida de diseară, scoțând din echipă numele grele, în frunte cu Ciro Immobile, Correa, Milinkovic-Savic și Luis Alberto.

Cele mai frumoase amintiri ale feroviarilor sunt legate de orașul etern, acolo unde în 2008, chiar la debutul în grupele Ligii Campionilor, CFR o învingea pe AS Roma, cu scorul de 2-1, grație dublei de senzație reușite de Juan Culio.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă