11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportCFR - Lazio 2-1! Victorie fantastică reușită de ardeleni

CFR – Lazio 2-1! Victorie fantastică reușită de ardeleni

Campioana României a câştigat după o repriză secundă excelentă, golurile sale fiind marcate de Ciprian Deac (41 – penalty) şi Billel Omrani (75), după ce Bastos (25) deschisese scorul.

Lazio a condus ostilităţile în prima repriză, cu o posesie prelungită şi un plus de viteză.

Prima ocazie a partidei a venit în minutul 11, când Jony a centrat foarte bine, Milinkovic-Savic a reluat cu capul, iar Arlauskis a respins salvator. Lituanianul a fost la post şi la şutul lui Correa (14).

Prima oportunitate a clujenilor s-a ivit în minutul 23, după o fază fixă, dar Burcă nu a reuşit să controleze mingea la 6 metri.

Lazio a deschis scorul în urma unui corner, angolezul Bastos reluând în plasă mingea centrată de Jony. Echipa antrenată de Simone Inzaghi îşi putea dubla avantajul (31), însă Lazzari, scăpat singur, a şutat peste poartă.

O nouă fază fixă a adus ardelenilor egalarea, Djokovic fiind faultat de Lucas Leiva în careu, iar Deac a transformat penalty-ul.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă situaţie a oaspeţilor, în minutul 45+1, prin Milinkovic-Savic, la o nouă centrare a lui Jony.

CFR a arătat mult mai decisă după pauză, dar Bordeianu (50) a fost blocat de Acerbi. Omrani, intrat în locul Traore, a fost un plus în jocul echipei antrenate de Dan Petrescu, francezul ratând singur cu portarul în minutul 52. Omrani a mai avut o şansă bună, în minutul 57, cu un şut peste poartă de la 25 metri.

Lazio şi-a creat o oportunitate bună, prin Jony (64), cu un şut bombă de la 25 de metri, respins cu greu de Arlauskis.

Omrani a luftat în careu (71), dar tot el a marcat golul victoriei, în minutul 75, cu capul, după ce tot el trimisese în transversală.

Arlauskis a salvat victoria în minutul 90, după ce a respins mingea trimisă de Cataldi la colţul scurt. Milinkovic-Savic (90+3) a semnat şi ultima ocazie a meciului, o lovitură de cap peste poartă.

În celălalt meci, Rennes şi Celtic au terminat la egalitate, 1-1.

Pe 3 octombrie vor avea loc următoarele meciuri din grupă, Lazio – Rennes şi Celtic – CFR Cluj.

După prima etapă de Europa League, CFR este liderul grupei F, cu trei puncte, urmată de Celtic și Rennes, ambele cu câte un punct, în timp ce Lazio ocupă ultima poziție, cu zero puncte.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă