8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCFR prinde viteză în Liga 1

CFR prinde viteză în Liga 1

La trei zile după ce pierduse dramatic calificarea în primăvara europeană din cauza unei erori de arbitraj, CFR Cluj s-a metamorfozat spectaculos și s-a impus în fața liderului cu un joc care l-ar fi făcut mândru pe fostul antrenor, Dan Petrescu.

FCSB a început partida din Gruia în atac, iar în minutul 2 arbitrul Istvan Kovacs nu a văzut un henț în careu comis de Camora. Dominați teritorial de oaspeți, clujenii au ratat o șansă bună prin Vojtus, ca mai apoi să deschidă scorul prin Ciprian Deac, care a marcat în minutul 34 din lovitură de pedeapsă.

Roș-albaștrii au replicat prin Olaru și Coman, ultimul punându-l la grea încercare pe Bălgrădean. Iulian Cristea a tras și el la o palmă de poartă, iar Dennis Man a zguduit bara transversală. Florinel Coman a mai ratat o șansă bună, din lovitură liberă, însă cei care au marcat au fost tot clujenii, prin Costache, care în minutul 74 a profitat de o greșeală în apărarea roș-albastră și a făcut 2-0, consfințind astfel victoria campioanei.

La final, antrenorul clujenilor, Edi Iordănescu, a spus că rezultatul este unul mare și că momentan nu pune accent pe latura estetică a jocului prestat de formația sa. „Este o victorie mare, chiar nu m-a interesat deloc latura estetică azi. Este o victorie de moral, echipa a dat dovadă de caracter. Latura estetică a avut de suferit, dar ne asumăm asta. Prefer un 1-0 decât un 4-2”, a declarat Iordănescu.

De cealaltă parte, Anton Petrea a recunoscut că este foarte afectat de rezultat, dar a refuzat să comenteze arbitrajul. „Este o înfrângere dureroasă. Nu vrea să vorbesc despre arbitraj, îi las pe cei care sunt în măsură. Sunt prea supărat ca să deschid subiectul ăsta”, a spus tehnicianul bucureștenilor.

Pe lângă cele trei puncte, victoria contra celor de la FCSB a avut și o miză financiară pentru clujeni. Fiecare fotbalist al campioanei care a evoluat în derby va primi din partea patronului Neluțu Varga o primă de 5000 de euro.

Grație acestui succes, ardelenii ajung la borna 27 în clasamentul Ligii 1 și reduc ecartul față de FCSB, care rămâne cu 30 de puncte.

Pentru CFR Cluj urmează meciul cu Dinamo de la București, în timp ce FCSB se deplasează la Craiova, pentru duelul de pe „Ion Oblemenco” cu Universitatea.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă