18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportCFR scârțăie, dar rămâne în lupta la titlu

CFR scârțăie, dar rămâne în lupta la titlu

Cu antrenorul Dan Petrescu încă internat în spital și fără o pregătire fizică consistentă în ultimile 10 zile, CFR Cluj a obținut trei puncte de aur în economia luptei la titlu cu Universitatea Craiova. Condusă de pe margine de secundul Valeriu Bordeianu, campioana în exercițiu a prestat un joc slab, marcat de eroarea de arbitraj a lui Marius Avram. În minutul 40, Pereira a căzut în suprafața de pedeapsă în urma unui duel cu Denis Haruț, iar centralul a indicat punctul cu var, cu toate că între cei doi jucători nu a existat un contact evident. Ciprian Deac a transformat și i-a adus pe ardeleni în avantaj. Cele două formații au practicat același joc apatic și în mitanul secund, iar singura zvâcnire a moldovenilor a venit în minutele de prelungire, când Dugandzic l-a remarcat pe Arlauskis, care a securizat victoria clujenilor.

Imediat după încheierea partidei, într-o intervenție telefonică pentru postul Digi Sport, Valeriu Iftime, patronul clubului moldovean, l-a făcut „praf” pe centralul Avram: „La penalty-ul dat lor, întâi e prost că nu vede (hențul comis de Papa), apoi e hoț că dă penalty-ul. Nu mai are niciun rost să jucăm. (…) Să vedeți ce le face celor de la FCSB. CFR îl bate cu arbitri și pe domnul Becali”.

Înaintea partidei cu FC Botoșani, oficialii din Gruia anunțaseră prin intermediul unui comunicat că, în urma investigaţiilor şi retestărilor, a rezultat că nu mai puțin de 23 de jucători și membrii ai stafului tehnic au avut teste fals-pozitive și că au stat în carantină chiar dacă nu au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. Formația clujeană a comunicat că se gândește să acționeze în instanță clinica la care a efectuat prima serie de teste, ale căror rezultat a fost eronat.

După acest succes, CFR s-a apropiat din nou la un singur punct de liderul Craiova (n.r. partida dintre Astra și Universitatea Craiova s-a disputat după închiderea ediției). Dacă cele două formații își vor câștiga partidele din etapa următoare, titlul se va decide pe 3 august, în ultimul meci al sezonului, pe „Ion Oblemenco”. Atunci, „leii” lui Bergodi primesc vizita ardelenilor, în ceea ce ar putea reprezenta o adevărată finală a Ligii 1.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă