18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCFR vs. FCSB, meciul orgoliilor din Liga I

CFR vs. FCSB, meciul orgoliilor din Liga I

Bucureștenii nu au putut să țină, însă, pasul cu echipa din Gruia, astfel că ceferiștii au cucerit al patrulea titlu consecutiv cu o etapă înainte de terminarea sezonului.

Partida care se dispută pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” rămâne interesantă prin orgoliile care vor exista pe teren. Edward Iordănescu este ambițios din fire, își dorește să câștige toate meciurile indiferent că au sau nu au o miză. De partea cealaltă, cei de la FCSB doresc să arate în confruntarea directă că sunt mai buni decât rivalii.

Este un meci foarte interesant și pentru pariori, care pot profita de ofertele promoționale ale agențiilor online, cum ar fi bonusuri și promoții Maxbet, pentru a nu risca fondurile proprii pe un bilet cu rezultat greu de anticipat. Niciun derby nu este ușor de „citit”.

CFR Cluj a făcut deja patru transferuri

Calificată în preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj și-a făcut deja strategia de transferuri pentru sezonul viitor. Au venit primii patru jucători: portarul Cristiano Figueiredo, fundașul central Rachid Bouhenna, mijlocașul central Jonathan Rodriguez și mijlocașul ofensiv Anas Tahiri.

Mihai Bordeianu se întoarce la arabi, de unde venise sub formă de împrumut, iar Andrei Burcă și Giedrius Arlauskis și-au anunțat intenția de a pleca. De asemenea, Ciprian Deac este dorit de Rapid București.

 

Gânduri de plecare avea și Iordănescu jr., însă conducătorii clubului au reușit să îl facă să se răzgândească. „Edi s-a mai alintat și el puțin. Discuțiile sunt clare. Avem o relație destul de bună între antrenor și conducere – în special Marian Copilu, iar patronul nostru dă credibilitate și încredere oamenilor. Lucrurile sunt stabile și vor fi. Eu cred că semnarea contractului e o chestiune care nu e pe primul loc”, a declarat Marius Bilașco, directorul sportiv al campioanei.

FCSB, sub asaltul fanilor

La FCSB, Gigi Becali este în plin război cu fanii, după ce a decis să îl numească antrenor principal de Dinu Todoran, un tehnician cu CV de tot râsul, raportat la pretențiile „roș-albaștrilor”. Todoran a antrenat doar 13 meciuri în Liga I, pe FC Voluntari: 1 victorie, 6 egaluri, 6 înfrângeri.

Explicația lui Becali i-a scos din minți pe suporteri: „Am ales un antrenor pentru cumințenie, nu pentru calitatea lui profesională. El este Dinu Todoran. Aveam de gând să-l angajăm la centrul de tineret, că trebuia să schimbăm ceva după ce ne-a bătut Afumați cu 4-1! Dar l-a sunat MM și nu a răspuns, a scris “sunt la duhovnic”. Are el duhovnic? Atunci, vine antrenor la prima echipă!”.

 

Fanii au anunțat că nu îl acceptă pe Tudoran și au avut mai multe acțiuni în consecință. În weekend, ei au pus un banner mare pe una dintre porțile palatului finanțatorului.

Potrivit presei sportive, fostul tehnician al lui FC Voluntari ar urma să fie doar „de fațadă”, adevăratul antrenor fiind Mihai Pintilii, care nu are licența Pro.

Socoteala din februarie nu s-a potolit

Revenind la meciul cu CFR Cluj, trebuie spus că FCSB nu va conta pe Florin Tănase, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru și Octavian Popescu, care au intrat deja în vacanță.

În februarie, conducerea „roș-albaștrilor” a decis să trimită rezervele contra lui Dinamo, în optimile de finală ale Cupei României, căutând eliminarea (care, de altfel, s-a și întâmplat, „câinii” câștigând cu 1-0). Mihai Stoica a motivat alegerea: finala Cupei va fi cu câteva zile înaintea meciului din ultima etapă de campionat, care ar putea să fie decisiv în lupta pentru titlu. Trebuie să fim odihniți pentru meciul cu CFR.

Ei bine, socoteala din februarie nu s-a potrivit cu realitatea de la finalul lunii mai. În rest, cu o etapă înainte de finalul sezonului, podiumul Ligii I este stabilit: 1. CFR Cluj; 2. FCSB; 3. Universitatea Craiova (care a câștigat și Cupa României).

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă