13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportChelsea a pus ochii pe Edinson Cavani

Chelsea a pus ochii pe Edinson Cavani

Cunoscându-l de pe vremea când erau adversari pe teren, actualul antrenor al englezilor de la Chelsea, Frank Lampard, şi-a manifestat interesul pentru aducerea vârfului sud-american pe Stamford Bridge.

„Este un fotbalist mare. Am jucat împotriva lui şi mi-au plăcut întotdeauna mentalitatea şi atitudinea lui şi evident că numărul golurilor marcate de el vorbeşte de la sine”, a declarat Lampard despre cel mai bun marcator din istoria lui PSG.

Cu toate că formația londoneză nu duce lipsă de atacanți, avându-i în echipă pe Tammy Abraham, marcator a 16 goluri în toate competiţiile, și pe belgianul Michy Batshuayi, Lampard s-a plâns de ineficacitatea arătată de tinerii săi jucători din compartimentul ofensiv, vizibilă în eşecul cu Newcastle. „Nu resping ideea de a aduce experienţă. Uneori jucătorii tineri au nevoie de ajutor”, a spus antrenorul echipei de pe Stamford Bridge.

Lampard ia în calcul aducerea lui Cavani și pentru că știe că va rămâne fără francezul Olivier Giroud, care este ca și transferat la Inter Milano.

Totuși, situația nu este deloc simplă, având în vedere că Edinson Cavani va deveni liber de contract la vară, iar pe urmele sale este deja Atletico Madrid, care vrea să-l cumpere încă de pe acum. PSG vrea 30 de milioane de euro în schimbul „Matadorului”, dar Atletico e dispusă să ofere numai zece milioane.

Conform presei britanice, de uruguayan se mai interesează şi Manchester United, care l-a pierdut pentru cel puţin şase săptămâni pe Marcus Rashford, accidentat în partida contra „cormoranilor” de la Liverpool.

În vârstă de 32 de ani, Cavani şi-a pierdut locul de titular în luna august, antrenorul Thomas Tuchel preferându-l pe argentinianul Mauro Icardi, adus de la Inter.

După 24 de etape, Chelsea ocupă locul 4 în campionatul Angliei, fiind la o distanță „astronomică” de liderul Liverpool.

198 de goluri a marcat Cavani în şase sezoane şi jumătate la PSG, fiind cel mai prolific atacant din istoria francezilor.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă