7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportChelsea, gest de susținere pentru mișcarea ''Vieţile negrilor contează''

Chelsea, gest de susținere pentru mișcarea ”Vieţile negrilor contează”

După un gest similar al celor de la Liverpool, londonezii le-au urmat exemplul, manifestându-şi astfel indignarea şi revolta faţă de incidentul tragic din Minneapolis soldat cu moartea afro-americanului George Floyd.

”Vrem să ne folosim influenţa pentru a arăta că trăim într-o lume în care trebuie să avem un viitor mai bun, e nevoie de o lume mai bună, fără ură şi cu mai multă iubire. Am văzut recent rezultatele rasismului, vrem ca acesta să nu mai existe şi de aceea dorim să ne aducem şi noi contribuţia. Ştim că generaţia tânără care vine în urma noastră ne susţine, trebuie să-i lăsăm o viaţă mai bună, în care să nu există discriminare, să nu existe rasism. Vom fi mereu în fruntea luptei împotriva discriminării”, a spus fundaşul spaniol al echipei Chelsea, Cesar Azpilicueta.

Între timp, preşedintele organizaţiei anti-rasism ”Kick it Out”, Sanjay Bhandari, a spus că fotbaliştii trebuie să fie lăsaţi să protesteze dacă asta simt.

”Dacă simt nevoia să protesteze, atunci ei trebuie lăsaţi. Simţiţi-vă liber să o faceţi, a protesta este un drept fundamental al omului”, a spus Bhandari.

FC Liverpool, campioana Europei la fotbal şi foarte probabil viitoarea campioană a Angliei, a marcat luni solidaritatea sa cu manifestanţii care cer dreptate în cazul morţii lui George Floyd în Statele Unite, jucătorii săi punând genunchiul în pământ la centrul arenei Anfield Road.

“Unitatea face forţa. Viaţa Negrilor contează” (sloganul mişcării anti-rasiste americane), a scris pe Twitter fundaşul central al “cormoranilor”, Dejan Lovren, deasupra unei fotografii a echipei dispuse în cerc la mijlocul stadionului.

El a fost imitat apoi de coechipierii săi Andy Robertson, Virgil van Dijk sau Trent Alexander Arnold, iar mesajul său a fost postat pe contul oficial al clubului, a cărui deviză este “Nu vei merge niciodată singur”.

Poza, un genunchi în pământ, a fost popularizată de jucătorul NFL Colin Kaepernick, devenit o portavoce a protestatarilor din SUA împotriva violenţelor poliţiei, în special contra minorităţilor de culoare.

Şi atacantul internaţional al lui Manchester United, Marcus Rashford, a postat un mesaj în care deplânge că “într-o perioadă în care oamenii sunt îndemnaţi să se unească, noi apărem mai divizaţi ca niciodată”.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă