15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCiprian Tătărușanu s-a înțeles cu „Diavolul Milanez”

Ciprian Tătărușanu s-a înțeles cu „Diavolul Milanez”

Aventura lui Tătărușanu în Franța s-a încheiat după doar trei sezoane, timp în care goalkeeperul naționalei a evoluat pentru FC Nantes și Olympique Lyon. Presa din Italia a dezvăluit că portarul naționalei României s-a înțeles cu AC Milan și va semna un contract pe 3 ani cu gruparea din „capitala” modei, acolo unde va avea ocazia să împartă vestiarul cu celebrul Zlatan Ibrahimovic. În ultimul sezon, Tătăruşanu a fost rezerva lui Anthony Lopes la Lyon şi a bifat doar 6 meciuri la formaţia antrenată de Rudi Garcia. Chiar dacă a sosit la Lyon din postura de jucător liber de contract, francezii vor încasa 500.000 de euro pentru goalkeeperul în vârstă de 34 de ani.

Totuși, în pofida acestui transfer de senzație, Tătărușanu nu va scăpa de statutul de rezervă. Titularul de drept din poarta „Diavolului Milanez” este tânărul Gianluigi Donnarumma, un internațional italian în vârstă de 21 de ani. Șansele ca acesta să plece în perioada de mercato sunt infime, având în vedere că rossonerii au pretenții financiare ridicate în privința sa.

Prin această mutare AC Milan a dorit să acopere golul lăsat de plecările recente ale lui Pepe Reina, care a ajuns la Lazio, și Asmir Begovic, revenit la Bournemouth, de unde era împrumutat.

Tătărușanu nu este la prima sa experienţă în Serie A, el apărând poarta formaţiei Fiorentina în perioada 2014-2017. El şi-a început cariera la Juventus Bucureşti, iar apoi a mai evoluat la Gloria Bistriţa şi Steaua. Înainte de a ajunge la Lyon a jucat în tricoul formației FC Nantes, între 2017 şi 2019.

De-a lungul timpului, la AC Milan au mai evoluat Cosmin Contra și Florin Răducioiu.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă