4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCM 2018: Germania, victorie dramatică în faţa Suediei

CM 2018: Germania, victorie dramatică în faţa Suediei

Germania s-a salvat in extremis, marcând golul victoriei în prelungiri, prin Toni Kroos (90+5), după ce a fost condusă la pauză prin golul lui Ola Toivonen (32), iar Marco Reus (48) a egalat.

Germania, care venea după un eşec surprinzător cu Mexicul (0-1), a dominat partida din start, având o posesie a mingii covârşitoare, dar fără a crea pericol în mod deosebit la poarta lui Olsen. Scandinavii au avut primii o ocazie mare de gol, dar Neuer a salvat în faţa lui Berg (13).

Echipa lui Loew a continuat să plimbe mingea în jurul careului suedez, în căutarea unei breşe, dar nordicii au dat lovitura pe contraatac, prin Toivonen (32), care a reuşit un lob de efect peste Neuer, după o greşeală a lui Kroos în propria jumătate.

Nemții au avut o oportunitate notabilă prin Gundogan (39), al cărui şut a fost respins de Olsen.

Scandinavii se puteau desprinde, dar Claesson (44) a pierdut mingea într-o situaţie foarte favorabilă.

Până la pauză, campioana a mai avut un şut al lui Boateng (45), la colţul scurt, dar pe lângă poartă, în timp ce Neuer (45+2) a respins o lovitură de cap a lui Berg, la poarta cealaltă.

Germania a început în forţă repriza secundă şi Reus a reluat în plasă din 7 metri, la centrarea lui Werner şi devierea lui Gomez. Atacurile campionilor au venit în valuri, dar mingea trimisă de Kroos (49) a fost deviată în corner, Hector (56) a avut un şut nereuşit, după o acţiune a lui Werner, iar Reus a ratat o reluare spectaculoasă cu călcâiul la centrarea lui Kimmich (61).

La una dintre puţinele acţiuni ale scandinavilor, Forsberg l-a testat pe Neuer cu un şut din marginea careului (76). Werner a mai avut şi el o reluare, peste poartă (81).

Meciul a căpătat accente şi mai mari de dramatism după ce Germania a rămas în zece oameni, Boateng fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben (82). Neuer a respins cu dificultate o minge din faţa lui Guidetti (83) la o fază care putea fi fatală.

Germania s-a aruncat în atac cu ultimele forţe, dar Olsen a respins incredibil de sub transversală mingea trimisă cu capul de Gomez (88), Brandt a şutat în bară de la 18 metri (90+2), golul izbăvitor venit în min. 90+5, când Kroos a şutat, la colţul lung, după o minge aşezată de Reus, la o lovitură liberă.

Germania este favorită la calificare acum, dar trebuie să învingă în ultimul meci Coreea de Sud. Mexicul are nevoie de un singur punct pentru a câştiga grupa, dar nu e sigură de calificarea în optimi.

Nationalmannschaft are de respectat şi un blazon care spune că nu a părăsit Cupa Mondială după faza grupelor în ultimii 80 de ani. Din 1938, Germania a trecut de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial.

În precedentele sale şapte partide, Germania nu obţinuse decât o singură victorie, 2-1 în amicalul cu Arabia Saudită.

Ultima victorie a scandinavilor în faţa Germaniei datează din aprilie 1978 (3-1 la Stockholm).

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 27 iunie, Coreea de Sud – Germania, la Kazan (Kazan Arena), şi Mexic – Suedia, la Ekaterinburg (Ekaterinburg Arena).

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă