14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCM de fotbal: Argentina-Franța, ”finala” din sferturi - astăzi de la ora...

CM de fotbal: Argentina-Franța, ”finala” din sferturi – astăzi de la ora 17.00

Franţa va întâlni Argentina, sâmbătă, 30 iunie, iar Lionel Messi va avea parte de tratament special în partida cu jucătorii pregătiţi de selecţionerul Deschamps.

Echipele probabile

Franţa: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – Paul Pogba, N’Golo Kante – Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele – Olivier Giroud.

Argentina: Franco Armani – Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico – Ever Banega, Javier Mascherano, Enzo Perez, Angel Di Maria – Lionel Messi, Gonzalo Higuain.

 

Într-un interviu acordat corespondentului L’Equipe de la Kazan, Deschamps a căutat mai întâi diferenţele dintre jucătorii săi şi adversari: „Argentina e o echipă foarte experimentată, nu doar Messi. Noi avem o echipă tânără; nu e o scuză, ci realitatea, dar asta nu ne împiedică să fim competitivi. Vom da totul ca să iasă bine pentru noi.”

Despre modul în care elevii săi vor aborda partida, selecţionerul a afirmat că strategia lor nu se bazează în mod special pe anihilarea lui Messi: „Nu e vorba doar despre Messi. Golurile şi pasele decisive îi arată influenţa din timpul jocului. Noi ne vom asigura că-i vom limita această influenţă”

În lotul Franţei au fost cooptaţi trei fundaşi din La Liga, care l-au mai întâlnit pe superstarul argentinian. Este vorba de Lucas Hernandez şi Raphael Varane, rivalii de la Atletico şi Real Madrid, dar şi Samuel Umtiti, colegul de la Barcelona. Deschamps nu crede că experienţa celor trei va face diferenţa în confruntarea de sâmbătă, 30 iunie.

În finalul interviului, selecţionerul a găsit câteva cuvinte şi despre Antoine Griezmann, jucătorul de la care se aştepta să facă spectacol la această ediţie de CM: „Antoine a avut un start dificil. A jucat bine 65 minute contra Danemarcei, avea nevoie să-şi menţină forma. E clar că Franţa are nevoie de Antoine Griezmann la forma cea mai bună. ”

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă