11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportConfederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele

Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele

Pele, care va împli 80 de ani în octombrie şi care nu poate merge, nu a fost prezent la ceremonia de la muzeul CBF, dar a văzut statuia, pe care a apreciat-o ca fiind perfectă.

Jairzinho, Clodoaldo şi Brito au fost jucătorii din echipa care a cucerit trofeul prezenţi la evenimentul de joi, alături de actualul selecţioner al Braziliei, Tite.

Echipa Braziliei condusă de Pele şi din care mai făceau parte Gerson, Tostao, Rivelino şi Carlos Alberto este considerată una dintre cele mai bune formaţii din toate timpurile.

La competiţia din Mexic, brazilienii au câştigat toate cele şapte meciuri jucate, învingând în finală pe Stadionul Azteca, cu scorul de 4-1, naţionala Italiei, aminteşe News.ro.

Statuia în mărime 1:1 îl înfăţişează pe Pele foarte aproape de realitate, spre deosebire de alte statui ale unor fotbalişti, dezvelite recent în lume.

Statuile lui Cristiano Ronaldo şi George Best au fost ridiculizate de suporteri, iar statuia lui Zlatan Ibrahimovic de la Malmo a fost vandalizată de fani. 

Cele mai citite

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă