10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportContra: „Calificarea la EURO 2020 ar fi cea mai mare realizare a...

Contra: „Calificarea la EURO 2020 ar fi cea mai mare realizare a mea ca antrenor”

“Sper ca vara viitoare să fim împreună tot aici, pe Arena Naţională, la un meci de Campionat European. Ar fi cea mai mare realizare a mea ca antrenor. Să pot să fac o ţară întreagă fericită ar fi extraordinar. Mi-ar plăcea să am 3-0 şi să nu revin mereu pe tabelă. Adică să câştig uşor jocurile, însă se pare că în ultimul timp avem parte de suferinţe până în ultimele minute. Sperăm că pe viitor nu se va mai întâmpla lucrul ăsta”, a spus Contra, prezent la un eveniment organizat de unul dintre sponsorii primei reprezentative pe Arena Naţională.

Contra s-a arătat mulţumit de starea gazonului, care a fost înlocuit după concertele găzduite în această vară de Arena Naţională. “Prea bine arată gazonul, prea bine. Sunt mulţumit, vom vedea miercuri după ce vom face antrenamentul oficial cum se prezintă. Dar de aici, de sus, arată foarte bine. Toată lumea se aşteaptă la un spectacol joi, vine una dintre cele mai bune naţionale din lume în momentul de faţă. Iar un gazon bun va face ca spectacolul să fie pe măsură”, a afirmat tehnicianul.

Selecţionerul a menţionat că transferul de la Napoli la Sassuolo îi va aduce lui Vlad Chiricheş mai multe minute jucate: “E clar că această schimbare îi va aduce mai multe minute decât anii trecuţi. Dacă a avut în trecut multe ghinioane cu accidentările, sperăm ca acum să fie altfel, să joace mai mult şi să vină mai mult şi la echipa naţională. El este un jucător important pentru mine în jocul echipei naţionale”.

Întrebat ce părere are despre faptul că Florin Andone ar putea pleca de la Brighton la Galatasaray Istanbul, Contra a răspuns: “El ştie mai bine. Jucătorii îşi aleg destinul în cariera lor cum ştiu mai bine în anumite momente, iar noi nu putem decât să le dăm câteodată un sfat dacă ne este cerut. În rest, nu putem noi să influenţăm deciziile pe care le vor lua ei. Noi sperăm întotdeauna că orice transfer poate să fie de bun augur, că se vor impune la acele echipe şi atunci va fi bine şi pentru echipa naţională. Probabil că îl sfătuiam să aleagă Galatasaray, nu ştiu, depinde de situaţia pe care o are el la Brighton… dacă simte că nu va fi titular nici în acest an, având în vedere că nici în sezonul trecut nu a jucat foarte mult… Poate el consideră că nu are şanse să joace prea mult acolo şi se gândeşte că la Galatasaray are mai multe şanse. Dacă cei de la Galata îl doresc, atunci sperăm să fie într-un ceas bun acest transfer”.

Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Spaniei, pe data de 5 septembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi reprezentativa Maltei, în 8 septembrie, pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă