10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportContra: „Cu Malta trebuie să câștigăm la o diferență cât mai mare”

Contra: „Cu Malta trebuie să câștigăm la o diferență cât mai mare”

“În fotbalul actual nu mai există termenul de formalitate dacă nu tratezi meciul cu seriozitate şi nu respecţi adversarul de la început. Le-am transmis jucătorilor să marcăm gol cât mai repede, să încercăm să câştigăm la o diferenţă cât mai mare, pentru că golaverajul poate să conteze la sfârşitul acestei campanii. Şi atunci e important ca mâine să intrăm pe teren conştienţi de ce avem de făcut şi de câtă presiune trebuie să punem asupra adversarului ca să marcăm repede. În principiu, dacă nu se va schimba nimic azi, atunci George Puşcaş va face parte din primul unsprezece cu Malta”, a afirmat el.

“Malta este o echipă în general bine organizată din punct de vedere defensiv. Încearcă diferite sisteme de joc, dar defensiv îşi propune mereu să fie bine organizată şi să plece pe contraatac. La meciul tur, în primele 6-7 minute, până am dat noi primul gol, Malta a făcut un presing foarte avansat, lucru la care eu atunci nu mă aşteptam. Şi doar pentru că am marcat noi foarte repede meciul a fost apoi mult mai uşor. Dar în general Malta e o echipă bine organizată cu un contraatac foarte bun”, a adăugat selecţionerul.

Cosmin Contra este de părere că echipei naţionale îi va fi foarte greu să câştige cu Suedia şi Norvegia fără susţinerea suporterilor, în situaţia în care România va fi sancţionată de UEFA pentru incidentele produse de fani la partida cu Spania de joi seara.

“Pentru noi urmează patru finale şi indiferent de rezultatul de egalitate pe care am fi putut să-l scoatem cu puţin noroc în faţa Spaniei, tot de noi depindea dacă ne calicăm la Campionatul European. E clar că acum orice mini-pas greşit va însemna şanse mult mai mici de a ne califica. Dar dacă vom câştiga cele patru meciuri vom ajunge la EURO 2020. Am făcut apel la suporteri înainte de meciul cu Spania, dar anumite incidente s-au repetat şi acum riscăm să jucăm fără spectatori nişte meciuri care ne-ar putea duce la un Campionat European. Suntem recidivişti, iar dezavantajul de a fi suspendaţi va fi enorm. Să câştigăm acasă fără spectatori cu Suedia şi Norvegia va fi foarte, foarte greu”, a explicat Contra.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, duminică, de la ora 19:00, pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, selecţionata Maltei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă