12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportContra, scuze publice pentru necalificarea la Euro

Contra, scuze publice pentru necalificarea la Euro

Fostul selecționer și-a exprimat regretul pentru nereușitele avute în cei doi ani în care a stat pe banca tricolorilor, într-o scrisoare publicată pe site-ul Federației Române de Fotbal (FRF). „Îmi cer iertare pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care îşi doreau mai mult, pentru greşelile pe care le-am făcut şi pentru că nu am putut să transform dragostea mea pentru echipa naţională în rezultate pe măsura ei”, a afirmat Contra în mesaj.

Cosmin Contra a ţinut să mulţumească Federației pentru încrederea arătată pe toată durata mandatului său, subliniînd că FRF i-a oferit o echipă de profesionişti, care a trăit şi a muncit alături de el: „Am învăţat enorm şi am căpătat, în acelaşi timp, prieteni căliţi alături de mine prin focurile unei presiuni incredibile. În toată cariera mea viitoare, voi purta cu mine imaginile miilor de copii care au cântat imnul pentru România pe stadion, sacrificiile jucătorilor care au înţeles să dea totul pentru tricoul pe care îl poartă şi gândul că am putut contribui la o schimbare de generaţie pentru viitorul mai bun al fotbalului românesc”.

Ca jucător, Contra a strâns 73 de selecţii la prima reprezentativă, cu care a participat la două turnee finale ale Campionatului European. Din postura de selecţioner, a pregătit România în 24 de partide, având un bilanţ de 13 victorii, 6 egaluri şi doar 5 înfrângeri.

Sub bagheta lui „Guriță”, la echipa naţională și-au făcut debutul nu mai puțin de 20 de jucători, majoritatea foarte tineri. Printre aceștia, îi amintim pe George Puşcaş, Ianis Hagi, Tudor Băluţă, Adrian Rus sau Alexandru Mitriţă.

Contra și-a terminat mandatul pe banca primei reprezentative cu un eşec usturător în faţa Spaniei, 0-5, în deplasare, la Madrid. Chiar dacă au încheiat pe locul patru în preliminarii, tricolorii păstrează şansa calificării la Euro 2020, datorită barajului din Liga Naţiunilor, acolo unde vor înfrunta Islanda, în deplasare, pe 26 martie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă