9.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Coreea de Nord va trimite un ansamblu artistic la Olimpiada din Coreea de Sud

Reuniunea delegațiilor celor două state coreene a început în jurul orei 10:00 (1:00 GMT) în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat acordul de armistiţiu în Războiul din Coreea la 27 iulie 1953.

Acestea sunt primele discuţii la nivel de lucru după ce Nordul a convenit la sfârşitul săptămânii trecute să trimită o delegaţie la olimpiada ce va avea loc între 9 şi 25 februarie.

Seulul a propus vineri ca discuţiile să se concentreze asupra eventualei participări a sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice, dar Phenianul pare să fie mai interesat să discute despre ansamblul artistic, potrivit Ministerului Unificării de la Seul.

Discuţiile se vor concentra asupra numărului interpreţilor, programului lor şi traseului de deplasare, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Patru reprezentanţi din Coreea de Nord participă la discuţii, inclusiv Kwon Hyok Bong, directorul biroului pentru artă şi spectacole din Ministerul Culturii de la Phenian, şi Hyon Song Wol, conducătorul grupului pop Moranbong, fondat de liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Phenianul a promis săptămâna trecută la primele discuţii tete-a-tete cu Seulul după 2015 să trimită o delegaţie de sportivi şi înalţi oficiali la Pyeongchang.

Gazdele sud-coreene au propus de asemenea ca cei doi rivali să formeze o echipă comună de hochei feminin pe gheaţă şi să mărşăluiască împreună la parada naţiunilor în cadrul ceremoniei de deschidere. Nordul încă studiază oferta.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă