10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCoronavirusul anulează „Balonul de Aur”

Coronavirusul anulează „Balonul de Aur”

Chiar dacă visa să-l egaleze pe Lionel Messi la numărul de trofee câștigate, portughezul Cristiano Ronaldo va trebui să mai aștepte cel puțin încă un sezon, după ce ediția din acest an a „Balonului de Aur” a fost anulată. Organizatorii de la revista France Football au motivat decizia spunând că amânarea sau anularea anumitor campionate sau competiții continentale, din cauza pandemiei de COVID-19, face imposibilă o evaluare obiectivă a performanțelor tuturor jucătorilor. Este pentru prima oară din 1956, data la care a fost înființată, când prestigioasa gală nu mai are loc.

„Din perspectiva sportivă, două luni (ianuarie și februarie), din cele unsprezece, necesare în general pentru a-ți forma o opinie și a decide cine ar trebui să ridice trofeul, reprezintă prea puțin pentru a evalua și judeca. Să nu uităm că unele partide se dispută în condiții speciale, în spatele ușilor închise, cu cinci înlocuiri, iar competițiile europene și-au modificat structura”, a declarat Pascal Ferre, redactorul-șef al France Football. „Prin urmare, cum putem face o comparație corectă? Pentru a evita orice speculație, am ales această variantă”, a încheiat Ferre.

Astfel, Lionel Messi va rămâne doi ani deținătorul trofeului în fotbalul masculin, distincție primită, pentru a șasea oară în carieră, anul trecut. Vestea vine ca o lovitură de ciocan pentru marele său rival, Cristiano Ronaldo, care spera să cucerească, la rându-i, al șaselea „Balon de Aur”. Iar argumentele erau de partea sa. În cele 42 de meciuri disputate pentru Juventus în acest sezon, CR7 a marcat 34 de goluri și a oferit 7 pase decisive.

De asemenea, FIFA a anunțat, în luna mai, că ediția galei The Best din acest an va fi anulată din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că trofeul pentru cel mai bun jucător nu va mai fi acordat. Spre deosebire de gala organizată de France Football, pe lângă premiul de cel mai bun fotbalist, la FIFA The Best erau acordate distincții și pentru cei mai buni antrenori și cele mai bune jucătoare. De asemenea, forul mondial realiza echipa anului.

În acest sezon, pe lângă Messi și Ronaldo, în cursa pentru cucerirea „Balonului de Aur” își mai depuseseră candidatura și Karim Benzema, Robert Lewandowski sau Kylian Mbappe.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă