FOTBAL. Campionatul intern ar putea fi iarăși întrerupt

FOTBAL. Campionatul intern ar putea fi iarăși întrerupt

Coronavirusul aruncă în aer Liga 1

Numărul tot mai mare de infectări cu COVID-19 de pe teritoriul țării noastre are repercusiuni și asupra Ligii 1, iar actualul sezon riscă să nu mai poată fi dus până la capăt.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Un nou scenariu începe să se contureze în privința deznodământului din actuala ediție a Ligii 1. Clasamentul ar putea fi înghețat, iar Universitatea Craiova are șanse să fie declarată campioană și de a juca în preliminariile Champions League. Asta deoarece coronavirusul a început să pună piedici și echipelor din play-off, iar prima afectată este CFR Cluj, contracandidata oltenilor la titlu. Chiar înaintea meciului capital pe care trebuiau să îl dispute cu FCSB, ardelenii au anunțat că Alexandru Păun este pozitiv la COVID-19, astfel că partida a fost amânată pentru o dată ulterioară.

De cealaltă parte, în play-out, situația din sânul formației Dinamo se înrăutățește de la zi la zi. Clubul din „Ștefan cel Mare” a anunțat că încă trei jucători din lotul său au fost testaţi pozitiv la coronavirus după cele şapte cazuri deja existente, care au dus la amânarea partidei restante cu Chindia Târgovişte.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, este însă optimist și crede că actualul sezon poate fi încheiat pe teren, în condițiile în care vor exista date libere pentru partidele reprogramate. „Avem toate scenariile pregătite, inclusiv pe cel în care întrerupem competiția. Nu-l luăm în calcul cât timp avem date disponibile. Din perspectiva noastră, totul se desfășoară doar pe terenul de joc. Luăm în calcul și scenariul în care să cerem o derogare de la UEFA pentru prelungirea campionatului după data de 3 august”, a spus oficialul LPF.

Totuși, dacă panta ascendentă de noi îmbolnăviri cu COVID-19 se va menține la fel ca în ultimele zile, probabilitatea de apariție a unor noi cazuri de infectare printre jucătorii din Liga 1 este mare. În acest scenariu, LPF ar fi obligată să recurgă la o măsură drastică și să întrerupă campionatul. Având în vedere că UEFA a solicitat încheierea întrecerilor naționale până cel târziu pe data de 3 august, situația ar fi una fără precedent în fotbalul românesc, întrucât competiția ar trebui regândită.

Actualul clasament din play-off și din play-out ar trebui validat, nicio echipă nu ar mai retrograda, iar din Liga a 2-a ar urma să promoveze primele două sau primele patru clasate. În acest scenariu, sezonul 2020/2021 al Ligii 1 ar urma să reunească la start 16 sau 18 echipe.

Comentarii

loading...