13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCoronavirusul închide stadioanele din Liga 1

Coronavirusul închide stadioanele din Liga 1

Pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federaţia Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au decis să nu mai permită accesul spectatorilor la toate competițiile pe care le organizează, inclusiv Liga 1.

După ce a discutat cu șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a făcut anunțul: „Măsura disputării tuturor jocurilor programate până la 31 martie fără spectatori este cea mai eficientă, mai ales în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, atât în România, cât și în Italia, țară cu care ne aflăm într-o legatură specială, ca urmare a numărului mare de români care locuiesc și muncesc acolo”.

Astfel, la meciuri vor avea voie să participe doar oficiali ai celor două echipe, personalul angajat pentru intreținerea stadionului și organizarea meciului, forțe de ordine, reprezentanții LPF și FRF, dar și jurnaliști, unul de la fiecare instituție media.

Și echipa națională de fotbal a României ar putea avea de suferit din cauza terbililului virus. Asta după ce aproape 16 milioane de oameni au fost blocați în zona de nord a Italiei, având în vedere carantina instaurată de guvernul din Peninsulă. Astfel, Ionuț Radu (Parma), Vlad Chiricheș (Sassuolo) și Vasile Mogoș (Cremonese) ar putea rata barajul pentru calificarea la Euro 2020, dacă nu li se va permite să plece din orașele în care se află în prezent. După ce s-au înregistrat aproape 3.000 de cazuri de coronavirus în regiunea Lombardia, din zona de nord a Italiei, autoritățile au decis ca 14 provincii să fie puse sub carantină. Hotărârea este valabilă până pe 3 aprilie, în condițiile în care meciul dintre Islanda și România este programat pentru data de 26 martie.

Nici nordicii nu o duc mai bine. Islandezii au confirmat deja 37 de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării, iar reprezentanții Federației de Fotbal din Islanda iau în calcul varianta ca meciul să se dispute fără spectatori, un lucru care ar putea avantaja formația noastră.

Liga 1 se va întrerupe pe data de 23 martie, cu ocazia partidei Islanda – România, urmând să se reia pe 4 aprilie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă