Cosac: Stadionul Dinamo se va face, treburile birocratice sunt foarte avansate

Cosac: Stadionul Dinamo se va face, treburile birocratice sunt foarte avansate

Cosac: Stadionul Dinamo se va face, treburile birocratice sunt foarte avansate

Preşedintele interimar al CS Dinamo, George Cosac, a declarat, sâmbătă, că un stadion nou, "modern", "cochet", "multifuncţional", va fi ridicat în zona velodromului din baza sportivă din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Romulus Georgescu 0 comentarii

"Sunt dinamovist şi stadionul se va face. Şi nu se va face că vrea Cosac, ci că vrea întreaga societate. Absolut toată lumea îşi doreşte şi cu siguranţă se va face.Din cele patru echipe care ar urma să joace mai departe pe aceste stadioane după Campionatul European, Dinamo ar fi cam singura care chiar merită să aibă un stadion. Treburile birocratice sunt foarte avansate, se lucrează la Planul Urbanistic Zonal. Nu se va face pe actualul stadion, se va face un stadion nou în zona velodromului şi va avea 15-16.000 de locuri, din câte am înţeles. Va fi un stadion modern, un stadion cochet, care practic va susţine şi celelalte discipline sportive. Adică, sub tribune vom avea săli de pregătire pentru scrimă, pentru box, pentru tir. Va fi un stadion multifuncţional. Va fi un stadion, extrem de cochet şi să dea Domnul ca Dinamo să joace atât de departe în Champions League, că ne vom muta pe Arena Naţională să jucăm fazele superioare, dacă va fi neîncăpător. În doi ani, doi ani şi jumătate va fi gata, chiar dacă nu în acelaşi timp cu cele din Ghencea şi Giuleşti. Toată documentaţia a fost trimisă pentru zona velodromului", a declarat Cosac, la Digi Sport.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că există posibilitatea ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la începerea Euro-2020, subliniind că există variante care pot înlocui această arenă.

"Noi suntem convişi că proiectul poate fi gata, la Dinamo există posibilitatea ca stadionul să nu fie finalizat până la începerea Euro-2020. Sunt însă situaţii de avarie. Avem stadioane care îl pot înlocui. La Ploieşti, Giurgiu, Mogoşoaia şi Voluntari. Noi ne-am dori ca toate cele patru stadioane să fie gata la timp, dar există această posibiltate ca Dinamo să nu fie gata. Vom găsi alte soluţii. Noi ne dorim să fie finalizat şi Dinamo cât mai repede, ar aduce bucurii suporterilor", a declarat Stănescu.

Manuela Pătrăşcoiu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, a prezentat stadiul celor trei stadioane ce urmează să fie reabilitate, Steaua fiind singurul care urmează să fie demolat şi reconstrustruit, arenele din Giuleştei şi Arcul de Triumf urmând să fie parţial demolate şi reabilitate.

Comentarii

loading...