12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCosmin Contra: „Spania este o echipă de speriat”

Cosmin Contra: „Spania este o echipă de speriat”

“Normal că Spania este o echipă de speriat, dar în fotbal cu o organizare bună şi cu ambiţie poţi să echilibrezi forţele. Trebuie să facem un joc perfect din toate punctele de vedere. Ei pot să prindă o zi mai puţin bună şi atunci sigur noi vom avea şansa noastră de a obţine un rezultat pozitiv. Nu pot să spun că e cel mai important meci din cariera mea, dar întotdeauna când joci pentru calificare la un turneu final meciurile sunt importante. Trăind în Spania, jucând acolo şi cunoscând mulţi jucători care sunt acum în lotul Spaniei… unii chiar mi-au fost elevi la Getafe… e clar că e un meci mai special pentru mine. Dar important e ca noi să credem că putem scoate un rezultat bun dacă vom face lucrurile foarte bine. Noi am jucat mereu bine împotriva echipelor tehnice, a echipelor care joacă fotbal. Întotdeauna ne-au plăcut aceste echipe şi am jucat bine. Noi avem probleme cu echipele nordice, care sunt fizic mult peste noi. Cred că avem şansa noastră cu Spania dacă din punct de vedere fizic şi tactic vom fi la înălţime”, a spus Contra la finalul primului antrenament dinaintea partidelor cu Spania şi Malta.

Contra a explicat absenţa de la naţională a jucătorilor de la FCSB şi Dinamo prin momentele nu tocmai bune prin care trec aceste formaţii.

“Am vrut până în ultimul moment să-l convoc pe Dan Nistor, pentru că după accidentare a făcut un meci bun când Dinamo a câştigat acasă cu 3-0 acasă. Dar m-am gândit că vine după o lungă inactivitate. În plus, în planul tactic pe care l-am făcut pentru partidele cu Spania şi cu Malta probabil calităţile lui nu se adaptează la acest sistem sau la aceste sisteme. Întotdeauna la Dinamo şi FCSB au fost jucători eligibili pentru echipa naţională. Dar nu au trecut prin momente foarte bune din punct de vedere al jocului şi al rezultatelor. De asemenea, jucătorii nu au dat randament foarte bun şi din acest punct de vedere niciunul nu a făcut acum pasul spre echipa naţională. Dar peste o lună avem alte două meciuri şi dacă îşi vor reveni din punct de vedere fizic, tehnic, tactic şi al rezultatelor, atunci că probabil vor face din nou pasul la echipa naţională”, a afirmat Contra.

Selecţionerul a dezvăluit că jucătorul formaţiei CFR Cluj, George Ţucudean, i-a solicitat să nu îl convoace: “Există explicaţii medicale pentru absenţa lui. Dacă el va considera necesar să le spună, le va spune. Dacă nu, eu îi respect intimitatea. E un lucru între mine şi el. Dacă va dori să explice de ce mi-a cerut să nu vină la echipa naţională, atunci va explica. Pentru că el mi-a cerut să nu vină”.

În schimb, a precizat că fotbalistul campioanei României, Adrian Păun, a meritat convocarea. “Păun în momentul de faţă este unul dintre jucătorii cei mai în formă din campionatul intern. El a venit pe merit la echipa naţională. E unul dintre golgheterii Ligii I, în ultimele meciuri a tot marcat şi a dat pase de gol”, a menţionat antrenorul.

Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Spaniei, la 5 septembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Bucureşti, şi reprezentativa Maltei, în 8 septembrie (ora 19:00), pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă