7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice

Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice

Cosmin-Petre Gîrleanu l-a învins la puncte (decizie 3-0) pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală, calificarea în sferturi aducându-i calificarea la JO 2020.

Tot luni, la cat. 69 kg, Eric Tudor a fost întrecut la puncte (2-3) de grecul Dionysos Pefanis în primul tur, iar Sorin-Mihai Caliniuc a pierdut în prima rundă la cat. 75 kg, în faţa suedezului Adam Chartoi (0-5).

România a deplasat nouă boxeri la Londra, din care Cristina Cosma (cat. 60 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg) şi Daniel Burciu (cat. +91 kg) au pierdut sâmbătă, Cristian-Răzvan Filip (cat. 91) a fost învins duminică, iar Paul-Andrei Arădoaie (81 kg) şi Maria Claudia Nechita (57 kg) au obţinut victorii duminică şi erau programaţi să urce din nou în ring marţi.

Grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis luni să întrerupă turneul preolimpic european de la Londra, la care participau şi pugilişti români, din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, au fost suspendate şi turneele preolimpice de la Buenos Aires (finalul lunii martie şi începutul lui aprilie) şi Paris (mai).

Grupul de lucru din cadrul CIO speră într-o desfăşurare a calificărilor pentru JO 2020 în mai şi iunie.

Cele mai citite

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă